Αξιωματούχοι από το Ιράν, την Κίνα, τη Ρωσία, τη Γαλλία, τη Γερμανία και τη Βρετανία θα συνεχίσουν τις συνομιλίες για την επιστροφή των ΗΠΑ στην πυρηνική συμφωνία του 2015 με το Ιράν την ερχόμενη εβδομάδα, έπειτα από «εποικοδομητικές ανταλλαγές» (απόψεων) αυτή την εβδομάδα, ανέφερε την Παρασκευή η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Οι συνομιλίες πραγματοποιήθηκαν στη Βιέννη, στο πλαίσιο της Κοινής Επιτροπής του Κοινού Ολοκληρωμένου Σχεδίου Δράσης (ΚΟΣΔ, όπως λέγεται επίσημα η συμφωνία), υπό την προεδρία αξιωματούχου που διορίζεται από τον Ύπατο Εκπρόσωπο της ΕΕ για την Εξωτερική Πολιτική, Ζοζέπ Μπορέλ.

«Η Κοινή Επιτροπή ενημερώθηκε για την εργασία των δύο ομάδων ειδικών, σχετικά με την άρση των κυρώσεων και την εφαρμογή μέτρων της πυρηνικής συμφωνίας και οι συμμετέχοντες σημείωσαν τις εποικοδομητικές και προσανατολισμένες προς αποτελέσματα ανταλλαγές» (απόψεων), ανέφερε η ΕΕ.

«Υπό το φως της κοινής υπουργικής δήλωσης της 21ης Δεκεμβρίου, οι συμμετέχοντες τόνισαν με έμφαση την αποφασιστικότητά τους να επιδιώξουν τη συνέχιση της εν εξελίξει κοινής διπλωματικής προσπάθειας. Ο συντονιστής θα συνεχίσει τις ξεχωριστές επαφές του με όλους τους συμμετέχοντες στο ΚΟΣΔ και τις ΗΠΑ», τόνισε η ΕΕ.

Οι ομάδες ειδικών θα συνεχίσουν να εργάζονται «στη διάρκεια της ερχόμενης εβδομάδας».