Ο Ολυμπιακός έχοντας μεγάλο πρωταγωνιστή τον Σάσα Βεζένκοφ που σημείωσε 20 πόντους επικράτησε της Χίμκι με σκορ 82-75 στο ΣΕΦ και έκλεισε με ψηλά το κεφάλι τη φετινή σεζόν.

Οι ερυθρόλευκοι μπορεί να ξεκίνησαν λίγο νωθρά την αναμέτρηση όμως όμως τελικά βρήκαν ρυθμό και με τον νέο τον Βούλγαρο «αιχμή του δόρατος» πήραν τη νίκη, με συνολικά έξι παίκτες να έχουν διψήφιο αριθμό πόντων, ενώ ο Σπανούλης μοίρασε 9 ασίστ.

Κορυφαίος, μετά τον Βούλγαρο φόργουορντ, για το σύνολο του Γιώργου Μπαρτζώκα ήταν ο Γιώργος Πρίντεζης με 14 πόντους, ενώ ο Οκτάβιους Έλις πρόσθεσε άλλους 11. Όσον αφορά την ομάδα του Αντρέι Μάλτσεφ που είχε 14/26 τρίποντα (53,9%) αυτοί που ξεχώρισαν ήταν οι ΜακΚόλουμ και Βιάλτσεφ με 17 και 14 πόντους αντίστοιχα.

Ο αγώνας ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να είναι αρκετά εύστοχες κάνοντας σωστές επιλογές στην επίθεση αφού έβρισκαν χώρους λόγω της πιο χαλαρής αντιμετώπισης που υπήρχε από τις δύο πλευρές στην άμυνα. Όσο περνούσε η ώρα, ο Ολυμπιακός ανέβαζε στροφές και κατάφερε να πάρει τον έλεγχο του ματς, επιβάλλοντας τον δικό του ρυθμό, με οργανωτή τον Σπανούλη ο οποίος σε εκείνο το σημείο μέτρησε 6 ασίστ.

Στη συνέχεια ακολούθησε ένα διάστημα που οι παίκτες δυσκολευόντουσαν επιθετικά, με κανένα να μην μπορεί να… σπάσει το ρόδι, στο δεύτερο δεκάλεπτο. Αυτό άλλαξε στους «ερυθρόλευκους» που άρχισαν να σκοράρουν φτάνοντας τη διαφορά ακόμα και πάνω από τους δέκα πόντους. Η ομάδα του Γιώργου Μαρτζώκα όμως χαλάρωσε και είδε τη Χίμκι να τρέχει ένα δικό της σερί παίρνοντας μάλιστα και το προσβάδισμα. Παρ’ όλα αυτά το ημίχρονο έκλεισε υπέρ της ελληνικής ομάδας με σκορ 42-41.

Στο τρίτο δεκάλεπτο οι δύο ομάδες μπήκαν δίχως ρυθμό, χωρίς καμία να μπορεί να επιβάλλει το παιχνίδι της με την αστοχία να μην βοηθά στο θέαμα. Στη συνέχεια πάντως ο Σακίλ ΜακΚίσικ άρχισε να παίρνει… μπρος και να δίνει στον Ολυμπιακό την ώθηση που έψαχνε για να πάρει τα ηνία και πάρει μια μικρή διαφορά.

Στην τελευταία περίοδο, οι ερυθρόλευκοι κατάφεραν να φτάσουν τη διαφορά ξανά πάνω από τους δέκα πόντους, ωστόσο η Χίμκι μπόρεσε εν τέλει να μειώσει την απόσταση της από το σκορ, χωρίς όμως να κάνει το κάτι παραπάνω και να κάνει το σύνολο του Γιώργου Μπαρτζώκα να αγχωθεί.

Δείτε το box score του αγώνα: