Αλλαγές στο λιανεμπόριο, το οποίο άνοιξε σε όλη την Ελλάδα (πλην τριών περιοχών) την περασμένη Δευτέρα, ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης της Παρασκευής, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Συγκεκριμένα, όπως είπε ο κ. Χαρδαλιάς, το λιανεμπόριο συνεχίζει την λειτουργία του, ωστόσο αλλάζει το όριο ατόμων στα καταστήματα, καθώς αίρεται το πλαφόν των 20 ατόμων.

Πλέον από τη Δευτέρα 12 Απριλίου η αναλογία έχει ως εξής:

  • Για επιφάνειες καταστημάτων έως 500 τετραγωνικά, 1 άτομο ανά 25 τετραγωνικά
  • Για επιφάνειες άνω των 500 τετραγωνικών, για κάθε 100 τετραγωνικά πλέον των 500, επιτρέπεται ένας πελάτης

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ανώτατο όριο των 20 καταναλωτών για τις αγορές με τη μέθοδο click Ιinside είχε προβληματίσει τα μεγάλα καταστήματα και τα πολυκαταστήματα καθώς, όπως επεσήμαιναν περιοριζόταν σημαντικά ο συνολικός αριθμός των καταναλωτών που εξυπηρετούνταν ημερησίως την ίδια στιγμή που τα λειτουργικά έξοδα για την επιχείρηση παρέμεναν υψηλά.

Ανοίγουν τα καταστήματα σε Θεσσαλονίκη και Αχαΐα, αλλά όχι στην Κοζάνη

Παράλληλα, ανακοίνωσε την επαναλειτουργία του λιανεμπορίου στην Αχαΐα με click inside και click away, καθώς και στη Θεσσαλονίκη αποκλειστικά με το click away.

Ακόμα, όπως είπε στην Κοζάνη δεν θα επαναλειτουργήσουν, καθώς η επιδημιολογική εικόνα είναι… κατακόκκινη ακόμα.

Ανοίγουν τα καταστήματα ΟΠΑΠ

Επιπλέον ανακοίνωσε πως από Δευτέρα, 12 Απριλίου επαναλειτουργούν και τα καταστήματα ΟΠΑΠ, με εξαίρεση το ΟΠΑΠ play και τα τυχερά παιχνίδια με κερματοδέκτη.

Τι θα γίνει με τα εμπορικά κέντρα

Σε ερώτηση σχετικά με τα εμπορικά κέντρα, η Βάνα Παπαευαγγέλου απάντησε πως οι ειδικοί αποφάσισαν να επανεξετάσουν την επαναλειτουργία τους σε επόμενη συνεδρίαση, καθώς κρίθηκε πως ακόμη είναι νωρίς.

«Άλλο να περιμένεις έξω, στην Ερμού κι άλλο σε ένα κλειστό εμπορικό κέντρο, παρά το ότι είναι ψηλοτάβανα και ως χώροι μεγάλοι» είπε χαρακτηριστικά.