Οχτώ συγγραφείς και πέντε ομιλητές. Η εκδήλωση που έχει προγραμματιστεί από τις εκδόσεις Επίκεντρο για τις 21 Απριλίου στις 6 το απόγευμα και ήδη έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον του κεντροαριστερού ακροατηρίου, φαίνεται να οφείλεται σε δύο παράγοντες. Στην υποχρεωτική απομόνωση λόγω καραντίνας που διευκολύνει την ενδοσκόπηση και των αναστοχασμό. Και στην απόφαση οχτώ φίλων να καταγράψουν την εμπειρία της εμπλοκής τους στην περιπέτεια της πολιτικής ζωής. Από τα χρόνια της Χούντας μέχρι τις σημερινές «περίεργες» μέρες. Εξήντα χρόνια στιγμιότυπα και μνήμες. Έτσι γεννήθηκαν οι «Διαδρομές», το βιβλίο που θα παρουσιαστεί στην εκδήλωση.

Οι Νίκος Διακουλάκης, Σπύρος Καβουνίδης, Νίκος Κουτρέτσης, Γιάννης Μαρούκης, Γιάννης Μεϊμάρογλου, Λάμπης Ντόλκας, Βασίλης Στεφανής και Δημήτρη Ψυχογιός ανασύρουν από τη μνήμη τους και φέρνουν στο φως στιγμιότυπα μιας πορείας κατά την οποία οι διαδρομές των συγγραφέων και φίλων, πότε συνέκλιναν και πότε απέκλιναν.

«Όπως θα διαπιστώσει ο αναγνώστης, συμφωνήσαμε –και το τηρήσαμε–, ο καθένας μας να ανατρέχει στη διαδρομή του με το δικό του στυλ, με το δικό του ύφος, από την εποχή της πρώτης πολιτικοποίησης μέχρι σήμερα. Καταγράφουμε πώς βιώσαμε τις καταστάσεις όπου συμμετείχαμε, αλλά και πώς αντιλαμβανόμαστε, πώς κρίνουμε σήμερα τα βιώματά μας εκείνα», αναφέρουν στον πρόλογο του βιβλίου.

Η παρουσίαση αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον. Οι Γιάννης Βούλγαρης, Μαρία Δαμανάκη, Πέτρος Ευθυμίου, Νίκος Χριστοδουλάκης που θα είναι στο πάνελ των ομιλητών είναι βέβαιο ότι θα εμπλουτίσουν με τα δικά τους στιγμιότυπα την πορεία μιας χώρας που προσπάθησε, επιτυχώς και ανεπιτυχώς, να προχωρήσει από την άκρη των Βαλκανίων στην καρδιά της Ευρώπης.