Μπορεί να μην είναι στα καλύτερά της, μπορεί να έχει απουσίες (Ράμος, Βαράν) αλλά η Ρεάλ στο Champions League είναι πάντα «Βασίλισσα» και το απέδειξε για ακόμη μία φορά. Χάρη σε δύο γκολ του Βινίσιους κι ένα του Ασένσιο η ομάδα του Ζιντάν επικράτησε με 3-1 της Λίβερπουλ και απέκτησε μεγάλο προβάδισμα πρόκρισης στα ημιτελικά ενόψει της ρεβάνς του Άνφιλντ (14/4).

Ο Σαλάχ είχε μειώσει προσωρινά για τους «reds» που τρία χρόνια μετά την ήττα τους από τη Ρεάλ στον τελικό του Κιέβου, έφυγαν και πάλι με σκυμμένο κεφάλι από τη μεταξύ τους τιτανομαχία και πλέον καλούνται να πραγματοποιήσουν μια μεγάλη ανατροπή για να βρεθούν εκείνοι στα ημιτελικά.

Αναγνωριστικό ήταν το ματς στα πρώτα λεπτά με τη Ρεάλ να φτάνει πιο εύκολα πάντως στην αντίπαλη περιοχή. Έτσι και στο 13′ από μια σέντρα του Μεντί ο Βινίσιους έπιασε την κεφαλιά μέσα από την περιοχή αλλά η μπάλα έφυγε λίγο άουτ. Στο 27′ όμως ο Βραζιλιάνος δεν λάθεψε. Ο Κρος με απίθανη μπαλιά 40 μέτρων βρήκε τον Βινίσιους στην πλάτη της άμυνας, εκείνος κατέβασε υπέροχα κι «εκτέλεσε» τον Άλισον για το 1-0.

Εννιά λεπτά μετά η Ρεάλ χτύπησε και πάλι. Ξανά ο Κρος την μπαλιά, λάθος απομάκρυνση του Ρόμπερτσον με την μπάλα να φτάνει στον Ασένσιο που πέρασε από πάνω τον Άλισον και σε κενή εστία έκανε το 2-0. Από νέα αδράνεια στην άμυνα της Λίβερπουλ μάλιστα ο Ασένσιο πήγε να κάνει και το 3-0 στο 43′.

Η Λίβερπουλ μπήκε αλλαγμένη στο δεύτερο ημίχρονο και κατάφερε να βρει το γκολ γρήγορα. Στο 51′ το σουτ του Ζότα κόντραρε και ο Σαλάχ από κοντά νίκησε το Κουρτουά για το 2-1. Ζότα και Κρος είχαν από μια ευκαιρία για κάθε ομάδα στη συνέχεια για να φτάσουμε στο 65′ όταν ο Βινίσιους με ωραίο πλασέ από ασίστ του Μόντριτς έκανε το 3-1.

Στα επόμενα λεπτά και κυρίως στο τελευταίο δεκάλπετο η Λίβερπουλ πίεσε προσπαθώντας να βρει ένα γκολ που θα αλλάξει τα δεδομένα για τη ρεβάνς αλλά μάταια.

Ρεάλ Μαδρίτης: Κουρτουά, Μιλιτάο, Νάτσο, Μεντί, Λούκας Βάσκεθ, Μόντριτς, Κρόος, Κασεμίρο, Ασένσιο (70’Βαλβέρδε), Βινίσιους (84’Ροντρίγκο), Μπενζεμά

Λίβερπουλ: Άλισον, Ρόμπερτσον, Άρνολντ, Φαμπίνιο, Φίλιπς, Καμπάκ (81’Φιρμίνο), Κεϊτά (42’Τιάγκο), Βαϊνάλντουμ, Ζότα (81’Σακίρι), Μανέ, Σαλάχ