Ο γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, ολοκληρώνοντας την περιοδεία του στη Θήβα, μίλησε σε μαζική σύσκεψη που συμμετείχαν εκλεγμένοι από μαζικούς φορείς και συνδικάτα καθώς και του χώρου της τοπικής διοίκησης, οι οποίοι σύμφωνα με σχετική ενημέρωση, «ανέδειξαν τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι, οι επαγγελματίες, συνολικά οι κάτοικοι της περιοχής, που επιτείνονται σε συνθήκες πανδημίας».

Το εμπόδιο στην ικανοποίηση των αναγκών του λαού

Ο γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ στην παρέμβασή του αναφέρθηκε στις μεγάλες δυνατότητες της επιστήμης και της τεχνολογίας, που επιτρέπουν την ικανοποίηση των αναγκών του λαού, «αλλά εμπόδιο σε αυτό στέκεται το σύστημα της εκμετάλλευσης που περιπλέκει τα προβλήματα του λαού, που δεν έχει ως προτεραιότητα την προστασία της υγείας και της ζωής του».

«Οι αιτίες που γεννούν όλα τα προβλήματα που αναφέρθηκαν και στη σύσκεψη, είναι οι ίδιες. Ενιαία είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο λαός και σαν ένας άνθρωπος πρέπει να τα παλέψουμε» σημείωσε.

Τα προβλήματα επιδεινώνονται

Ο Δ. Κουτσούμπας αναφερόμενος στα ζητήματα που ετέθησαν στη σύσκεψη από τους ομιλητές, στην κατάσταση στην Υγεία, τόνισε ότι «αντί να επιλυθούν τα προβλήματα επιδεινώνονται συνεχώς, η χώρα θρηνεί χιλιάδες νεκρούς, εκατοντάδες χιλιάδες κρούσματα, ενώ η βασική πρόταση για άμεση επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας, ώστε να ενισχυθεί το δημόσιο σύστημα υγείας όπου μόνο εκεί μπορεί να ακουμπήσει ο λαός, δεν προχώρησε ούτε τώρα που καταρρέει το δημόσιο σύστημα Υγεία.

Σχετικά με την περιοχή της Θήβας, με χιλιάδες κατοίκους, δίπλα στην κεντρική οδική αρτηρία, πολλά εργοστάσια με χιλιάδες εργάτες, πληθυσμούς όπως οι πρόσφυγες και οι Ρομά, τα στρατόπεδα, τις γυναικείες φυλακές στον Ελαιώνα, το αεροδρόμιο στην Τανάγρα, τόνισε ότι «είναι αναγκαία η ενίσχυση του νοσοκομείου, που αυτή τη στιγμή δεν διαθέτει ούτε αναισθησιολόγο, αλλά και η ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας».

Εστίες υπερμετάδοσης οι χώροι δουλειάς

Αναφέρθηκε στην «εργοδοτική αυθαιρεσία που έχει μετατρέψει τους χώρους δουλειάς σε εστίες υπερμετάδοσης, καθώς οι υπηρεσίες ελέγχου είναι υποστελεχωμένες και για την εργοδοσία προέχει το κέρδος», καθώς και στα προβλήματα των εργαζομένων, στο πλαίσιο της οικονομικής κρίσης, «που επιτείνουν την ανασφάλεια και την αβεβαιότητα».

Ειδική αναφορά έκανε σε μια σειρά επιχειρήσεις στρατηγικής σημασίας για τη χώρα που υπάρχουν στην περιοχή και «μεθοδικά οδηγούνται σε πορεία απαξίωσης όπως η ΛΑΡΚΟ και η ΕΑΒ».

Μίλησε επίσης για την κατάσταση στην Παιδεία και την «απαράδεκτη κατάσταση με τα σχολεία να είναι κλειστά γιατί δεν πήρε η κυβέρνηση έγκαιρα τα αναγκαία μέτρα», ενώ αναφέρθηκε και στα προβλήματα του εμπορικού κόσμου, όπως και των αγροτών και τις προτάσεις του ΚΚΕ για την ανακούφισή τους.

Τέλος, ο γ.γ. της ΚΕ τόνισε «την ανάγκη να συγκροτηθεί η κοινωνική συμμαχία, να ενωθεί ο λαός με στόχο αυτούς που έχουν πραγματικά την εξουσία και ξεζουμίζουν το λαό και τον τόπο».

Κάλεσε τους εργαζόμενους «σε συστράτευση με το ΚΚΕ, στο δρόμο της διεκδίκησης για την επίλυση των άμεσων ζητημάτων, αλλά και για το αύριο, για την οριστική και τελεσίδικη επίλυσή τους σε ένα άλλο κοινωνικό σύστημα, με το λαό πραγματικά στην εξουσία».

Σημειώνεται ότι στην σύσκεψη συμμετείχαν οι: Ιατρικός Σύλλογος Θήβας, Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου Θήβας, Εργατικό Κέντρο Θήβας, Συνδικάτο Μετάλλου Βοιωτίας, Συνδικάτο Χημικής Βιομηχανίας Βοιωτίας «Ο Σπάρτακος», Συνδικάτο Φαρμάκου Βοιωτίας – Εύβοιας – Αυλώνα, Συνδικάτο Τροφίμων και Ποτών Βοιωτίας, Συνδικάτο Οικοδόμων Θήβας, Σωματείο Εργαζομένων Eurodrip, Σωματείο Εργαζόμενων Μόρνος, Σωματείο Εργαζομένων ΔΕΥΑΘ, Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ, Σωματείο Συνταξιούχων ΟΑΕΕ, Μελισσοκομικός Συνεταιρισμός Θήβας, Ομάδα Θήβας της ΟΓΕ, Ομάδα Τανάγρας της ΟΓΕ, Πολιτιστικός Σύλλογος Κοντιτό, Σωματείο Εργαζομένων ΦΑΜΑΡ, Σωματείο Χειριστών, Σωματείο Εργαζομένων DASYC, Σωματείο Εργαζομένων Μεταλλείων Αγίου Ιωάννη (ΛΑΡΚΟ), Ερυθρός Σταυρός, παράρτημα Θήβας, ΕΛΜΕ Βοιωτίας, Εμπορικός Σύλλογος Θήβας, Δικηγορικός Σύλλογος, Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων γυμνασίου Σχηματαρίου, Κινηματογραφική Λέσχη Θήβας, Σωματείο εργαζομένων «Καμαρίδης», Σύλλογος Λογιστών Θήβας, εκλεγμένοι με τη Λαϊκή Συσπείρωση στους δήμους της περιοχής.