Αυξάνονται τα κρούσματα κοροναϊού σε παιδιά στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας, το οποίο νοσηλεύει συνολικά επτά ανήλικους ασθενείς.

Στα πολύ μικρά παιδάκια που νοσηλεύονται στο νοσοκομείο του Ρίου συγκαταλέγονται τρία μωρά 49 ημερών, δύο μηνών και επτά μηνών, καθώς και ένα νήπιο δύο ετών. Όλα τους έκαναν rapid test και βρέθηκαν θετικά ενώ αναμένονται τα αποτελέσματα του μοριακού ελέγχου.

Σημειώνεται ότι στο περιβάλλον των παιδιών υπάρχουν θετικοί στον ιό. Όλα τα παιδιά βρίσκονται σε εμπύρετη κατάσταση.

Επιπλέον στο νοσοκομείο βρίσκονται άλλα τρία παιδιά, 4 ετών, 7,5 ετών και 13 μηνών, οι περιπτώσεις των οποίων χαρακτηρίζονται ως «ύποπτες». Τα παιδιά που νοσηλεύονται αυτή τη στιγμή στο νοσοκομείο δεν είναι μόνο από την Πάτρα αφού αρκετά έχουν έρθει από τον Πύργο, το Μεσολόγγι, το Αγρίνιο, τη Ναύπακτο και Λευκάδα.

Αύξηση των περιστατικών σε παιδιά

«Εκεί που είχαν μειωθεί τα περιστατικά με παιδιά, βλέπουμε να αυξάνονται ξανά. Από τις 27 Οκτωβρίου μέχρι τώρα έχουν νοσηλευτεί στην κλινική 50 κρούσματα και πάνω από 400 ύποπτα. Στα εξωτερικά ιατρεία, από τον περασμένο Μάρτιο έχουν φτάσει σχεδόν 100 που βρέθηκαν θετικά, σε πάνω από 600 δείγματα», τονίζει στο thebest.gr ο Γαβριήλ Δημητρίου, διευθυντής της Παιδιατρικής.

Αυτό σημαίνει ότι συνολικά τα παιδιά με κοροναϊό που πέρασαν από το νοσοκομείο – και είτε νοσηλεύτηκαν είτε βρέθηκαν θετικά και παρέμειναν τελικά σπίτι τους – ξεπερνούν από τον περασμένο Μάρτιο τα 150.