Κυβερνητικές πηγές για υπόθεση Φουρθιώτη: «Τον λόγο πλέον έχει η Δικαιοσύνη»

Ο Μένιος Φουρθιώτης θα κληθεί πλέον να λογοδοτήσει στη Δικαιοσύνη. Ηδη υπάρχει παρέμβαση οικονομικού εισαγγελέα για τις δραστηριότητές του.

«Η κυβέρνηση θα προσφύγει άμεσα στον Εισαγγελέα ζητώντας την πλήρη διερεύνηση όλων των πτυχών της υπόθεσης. Ήδη έχει παρέμβει οικονομικός εισαγγελέας και διερευνώνται οι οικονομικές πτυχές της υπόθεσης», ανέφεραν κυβερνητικές πηγές σχετικά με την υπόθεση Φουρθιώτη, σημειώνοντας ότι «τον λόγο πλέον έχει η Δικαιοσύνη».

Υπενθυμίζεται ότι ο πρώην υπουργός, Γιάννης Βρούτσης, έχει καταγγείλει ότι ο κ. Φουρθιώτης με μπράβους εισέβαλε στο υπουργείο και τον απειλούσε επί πέντε ώρες.

«Είµαι έξω φρενών µε αυτό τον τύπο. Ήρθε στο υπουργείο και κλοτσούσε πόρτες. Ήρθε µε µπράβους. Απειλούσε γενικούς γραμματείς. Υπάλληλοι έρχονταν κλαίγοντας γιατί τους έλεγε ότι θα τον προσκυνήσουν. Μιλάμε για παρακμή», είπε πρόσφατα ο κ. Βρούτσης.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Φουρθιώτης καταγγέλλεται ότι προσπάθησε να στήσει κομπίνα και να πάρει λεφτά από το πρόγραμμα ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ δηλώνοντας ότι παίρνει μισθό 80.000 ευρώ όταν λίγους μήνες πριν ο μισθός που δήλωνε ήταν κάτω από 1.000 ευρώ.

«Έπρεπε να αντιδράσω και αντέδρασα. Άλλαξα τον νόμο κι έτσι µε το άρθρο 85 του νόμου 4764/2020 έβαλα πλαφόν 6.500 ευρώ κι έτσι κανείς ωφελούµενος του προγράμματος δεν μπορεί να λάβει παραπάνω χρήµατα. Είπα στη Βουλή ότι αυτό το κάνω γιατί διαπίστωσα καταχρηστικές συμπεριφορές. Κανείς δεν ασχολήθηκε μαζί µου τότε» τόνισε ο κ. Βρούτσης.

Υπενθυμίζεται ότι στον κ. Φουρθιώτη καταλογίζουν την ύπαρξη δεκάδων εταιρειών αλλά και μια περίεργη υπόθεση σχετικά με εταιρεία που πωλούσε κινητά τηλέφωνα αλλά που δεν τα έδινε ποτέ.

Καταγγελίες που έγιναν στην Αστυνομία ανέφεραν ότι ιδιώτες παρήγγειλαν κινητά αξίας 300 ευρώ ή σε ελκυστικές τιμές, κατέθεσαν τα χρήματα αλλά δεν τα πήραν ποτέ.

Οι αστυνομικοί ξεκίνησαν έρευνα και στη συνέχεια σχημάτισαν δικογραφία για απάτη σε βάρος τριών προσώπων, του παρουσιαστή Μ. Φουρθιώτη και δύο γυναικών γεωργιανής καταγωγής οι οποίες κατοικούν στην Αθήνα και σχετίζονται µαζί του. Η µία από αυτές, η Μιράντα Τζ. (Miranda J.), είναι κατά πληροφορίες η καθαρίστριά του

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Inbox
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk