Όχι, καταρχάς, της ομοσπονδιακής κυβέρνησης της Γερμανίας – μέσω κύκλων της – στην εσπευσμένη διαβούλευση μεταξύ των πρωθυπουργών των κρατιδίων και της καγκελαρίου για λήψη αυστηρότερων περιοριστικών μέτρων λόγω του κορωνοϊού, την οποία πρότεινε ο πρωθυπουργός της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας και πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος (CDU),  Άρμιν Λάσετ.

«Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση είναι πάντα έτοιμη για διαβουλεύσεις, εάν κριθεί απαραίτητο. Μια τέτοια διάσκεψη των πρωθυπουργών των κρατιδίων με την καγκελάριο Μέρκελ πρέπει να είναι καλά προετοιμασμένη, ώστε να είναι σαφές εκ των προτέρων ποια μέτρα πρέπει να ληφθούν. Μια εσπευσμένα καθορισμένη διάσκεψη, με εντελώς διαφορετικές ιδέες μεταξύ των κρατιδίων, δεν επιτρέπεται να ξαναγίνει. Γι’ αυτό και δεν έχει οριστεί ακόμη ημερομηνία», σύμφωνα με κυβερνητικούς κύκλους του Βερολίνου.

Η ομοσπονδιακή και οι κυβερνήσεις των κρατιδίων σχεδίαζαν αρχικά την σύγκληση της εν λόγω κοινής διάσκεψης για τις 12 Απριλίου.

Ο πρωθυπουργός της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας και πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος (CDU) τάχθηκε σήμερα υπέρ ενός σύντομου αυστηρού «lockdown-γέφυρας», με το οποίο να γεφυρωθεί ο χρόνος έως ότου εμβολιαστούν πολλοί άνθρωποι και ζήτησε να εξεταστεί η επίσπευση της διάσκεψης.

«Η κατάσταση απαιτεί να ξαναδούμε πολλά θέματα. Με την εκτίμησή μου αυτή συμφωνούν πολλοί πρωθυπουργοί κρατιδίων, η καγκελάριος και ο υπουργός Υγείας, Γενς Σπαν (αμφότεροι CDU)», προσέθεσε.