Ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 3-0 του ΠΑΟΚ για τη δεύτερη αγωνιστική των πλέι-οφ της Super League στη Λεωφόρο και έβαλε φωτιά στη μάχη για τα ευρωπαϊκά εισιτήρια.

Οι Πράσινοι, με μια πειστική εμφάνιση κόντρα στο Δικέφαλο του Βορρά, πέτυχαν μια σπουδαία νίκη, η οποία μάλιστα μπορεί να χαρακτηριστεί ακόμη και ιστορική.

Και τούτο, διότι την τελευταία φορά που το Τριφύλλι είχε κερδίσει με διαφορά τριών γκολ το Δικέφαλο του Βορρά στο πρωτάθλημα ήταν στις 24 Μαΐου 2009. Τότε η ομάδα του Τεν Κάτε είχε επικρατήσει με 4-1 της ομάδας του Φερνάντο Σάντος.

Τα γκολ εκείνης της αναμέτρησης είχαν πετύχει οι Καραγκούνης (36′ πεν.), Γκάμπριελ (40′), Σαλπιγγίδης (59′), Πετρόπουλος (90′) και από την πλευρά των Θεσσαλονικέων ο Αναστασάκος (63’).

Αξίζει να σημειωθεί μάλιστα πως ο Πάμπλο Γκαρσία, που είναι προπονητής τώρα στον ΠΑΟΚ, δεν είχε αγωνιστεί λόγω τιμωρίας, ενώ ο Αντρέ Βιεϊρίνια είχε ξεκινήσει ως βασικός και αντικαταστάθηκε στο 43ο λεπτό της αναμέτρησης.

Φυσικά, υπάρχει και το 4-1 του Παναθηναϊκού επί του ΠΑΟΚ για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, όμως στο πρωτάθλημα η τελευταία μεγάλη νίκη των Πράσινων χρονολογείται από το 2009.

Από εκεί και πέρα, το γκολ του Αϊτόρ, που ήταν το 3ο για τον Παναθηναϊκό στο χθεσινό ντέρμπι της Λεωφόρου, είναι ιδιαίτερα σημαντικό, καθώς πρώτη φορά οι Πράσινοι κατάφεραν να σκοράρουν τρεις φορές σε επίσημο εντός έδρας παιχνίδι μετά το 3-2 επί του ΟΦΗ στις 19 Ιουλίου 2020.

Ο ΠΑΟΚ, από την πλευρά του, είχε να χάσει με περισσότερα από τρία γκολ σε αγώνα της Σούπερ Λίγκας από τις 15 Φεβρουαρίου 2015, όταν είχε συντριβεί με 4-0 από τον Ατρόμητο στο Περιστέρι.