Το ολομέταξο μπλε φόρεμα με τις πτυχώσεις ανασηκώθηκε ξαφνικά, αποκαλύπτοντας τις ψηλές, καλλίγραμμες γάμπες της Εσθήρ. Η παιδική μου φίλη δεν φάνηκε να ενοχλήθηκε ιδιαίτερα όταν ο ισχυρός άνεμος που έπνεε στο deck του mega yacht δημιούργησε… συγκλονιστικές αποκαλύψεις. Η ίδια άλλωστε προσέχει πάντα και τις πιο μικρές λεπτομέρειες των στυλιστικών της επιλογών.

Το outfit του οίκου Dior με έντονες τις επιρροές από την Εθνική Παλιγγενεσία (1821) συνοδευόταν εσωτερικά από ένα μπλε, υπέρκομψο, ολόσωμο μαγιό. Οι γυναίκες οι οποίες έχουν περάσει τη… μισή ζωή τους πάνω σε λαμπερές θαλαμηγούς (είτε αυτές ανήκουν στον μπαμπά είτε στον σύντροφό τους) γνωρίζουν πώς ακριβώς να προφυλάσσουν τον εαυτό τους.

Η Εσθήρ είναι άλλωστε ένα κορίτσι που περνάει τα καλοκαίρια του αλλά κάποιες φορές και τους χειμώνες (όταν επιλέγει εξωτικούς προορισμούς) σε θάλασσες που τα νερά τους ξεκινάνε από το μπλε για να καταλήξουν στο σμαραγδί και στο τιρκουάζ. Εδεσε ένα vintage Dior μαντίλι γύρω από τα μακριά ξανθά μαλλιά της. Εκρυψε το γαλάζιο της βλέμμα πίσω από ένα ζευγάρι τεράστια seventies γυαλιά που την έκαναν να μοιάζει με τη θεϊκή Μπριτ Εκλαντ.

Στο χρώμα του σμαραγδιού

Κάθισε κοντά μου σε μια navy τιρκουάζ πολυθρόνα με τη σφραγίδα Loro Piana. Σταγόνες μελαγχολίας μαζί με άλλες γλυκιάς προσμονής ένιωσε να την κυριεύουν έτσι όπως το πλωτό βασίλειο λικνιζόταν αργά, νωχελικά σχεδόν πάνω στο νερό. Οι πολυθρόνες τής θύμιζαν τις ξαπλώστρες του εμβληματικού ιταλικού οίκου στο Nammos της Μυκόνου. Σκέφθηκε ότι ίσως αν όλα πάνε καλά με την Covid-19, θα μπορούσε και πάλι να απολαύσει τις διακοπές της στα νησιά του Αιγαίου. Τη Μύκονο, τη Σαντορίνη ή τη Μήλο.

Η περιοχή Κλέφτικο με τα πράσινα νερά έχει εμπνεύσει σημαντικούς εικαστικούς για τα έργα τους, αλλά και τον σκηνοθέτη-δημιουργό βιντεοκλίπ της λαοφιλούς αοιδού Δέσποινας Βανδή. Τα χοντρά χρυσά βραχιόλια εμπνευσμένα από αυτά τα οποία φορούσε η ηρωίδα της Επανάστασης Μαντώ Μαυρογένους την εποχή που ήταν μια πραγματική αρχοντοπούλα (Μυκονιάτισσα από καλή οικογένεια με σημαντική περιουσία, την προσέφερε ολόκληρη για την επιτυχή έκβαση του Αγώνα) άστραφταν κάτω από τις ζεστές αχτίδες του ήλιου.

Βραχιόλι εμπνευσμένο από τις ηρωίδες του 1821

Η άνοιξη με τις γλυκές ημέρες και νύχτες είχε φθάσει επιτέλους. Το «μαρτυρούσε» άλλωστε και ένας από τους πιο σπάνιους πίνακες του Claude Monet, στο κεντρικό σαλόνι της θαλαμηγού. Οι εκπληκτικοί κήποι του μεγάλου εικαστικού δίπλα στους πλατινένιους κούνελους του Jeff Koons και τα έργα (με το αλουμινόχαρτο) του Anselm Kiefer. Ξαφνικά μπροστά από το σκάφος, στην πολύβουη προκυμαία, άρχισε να κυκλοφορεί μια… στρατιά επώνυμων γυναικών.

Τα ποτήρια με τη ροζ Chaurchill σαμπάνια κύλησαν στο χειροποίητο, πανάκριβο πάτωμα της θαλαμηγού. Οι κυρίες με την ξανθή και πυρόξανθη κόμη κυκλοφορούσαν με τα ίδια σχεδόν ρούχα. Ρούχα που έμοιαζαν να έχουν βγει από εργαστήρια παραδοσιακής φορεσιάς. Tailoring traditional clothes. Oh! My God…