Εφιαλτική είναι η κατάσταση στα νοσοκομεία, τα οποία ασφυκτιούν υπό την πίεση της πανδημίας του κορωνοϊού. Την ίδια ώρα, οι νέοι πέφτουν θύματα του φονικού ιού, καθώς δυστυχώς το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκε το τρίτο ανήλικο θύμα στη χώρα μας.

Για άλλη μια φορά, η εφημερία του προηγούμενου 24ωρου έφερε στα όριά τους τα νοσοκομεία της Αττικής. Για άλλη μια φορά το προαύλιο του Ευαγγελισμού γέμισε από ασθενοφόρα που μετέφεραν ασθενείς με κορωνοϊό.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 562 και αυξήθηκαν κατά 25.17%, ενώ στην Αττική ήταν 189. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ, 749 πολίτες είναι διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ το τελευταίο 24ωρο.

Τα στοιχεία της ΠΟΕΔΗΝ είναι δραματικά: τουλάχιστον 75 ασθενείς με κορωνοϊό βρίσκονται διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ σε νοσοκομεία της Αττικής

«Σε τρία νοσοκομεία της Αττικής έχουμε 50 διασωληνωμένους ασθενείς με κοροναϊό. Πρόκειται για τα νοσοκομεία Γεννηματάς, Νίκαια και Θριάσιο. Συνολικά στην Αττική, είναι 75 ασθενείς διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ», επισημαίνει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Μιχάλης Γιαννάκος, καταδεικνύοντας την κατάσταση που επικρατεί στο ΕΣΥ.

Όπως φαίνεται σε στοιχεία που παρουσιάζει ο ΣΚΑΪ, οι εισαγωγές τις τελευταίες 15 περίπου μέρες είναι περισσότερες από τις εισαγωγές.

Στο «κόκκινο» τα νοσοκομεία σε Θεσσαλονίκη, Κοζάνη και Αχαΐα

Ο εφιάλτης επέστρεψε στην Θεσσαλονίκη με έκρηξη κρουσμάτων που ξεπερνά το 45%, ρεκόρ εισαγωγών και εντατικές γεμάτες, για πρώτη φορά μετά τον Νοέμβριο.

Το ΑΧΕΠΑ έκλεισε με αριθμό-ρεκόρ 77 εισαγωγών – όλες τους αφορούσαν ασθενείς με κορωνοϊό. Πρόκειται για αριθμό που ξεπερνά κατά πολύ τις 67 εισαγωγές, την χειρότερη μέρα του περασμένου Νοέμβρη.

Μέσα σε λίγες μέρες τα νοσοκομεία γονάτισαν από το τσουνάμι ασθενών, ενώ τη νύχτα στο ΑΧΕΠΑ κατέληξαν 5 ασθενείς

Ο Απρίλιος ξεκίνησε με τον ιό να κάνει μια ακόμη επίθεση στην συμπρωτεύουσα όπου μέσα σε 3 μέρες εντοπίστηκαν 1200 πολίτες θετικοί. Το 89% των κρουσμάτων έχουν εμφανίσει συμπτώματα της νόσου.

Και στην Κοζάνη όμως οι αριθμοί σοκάρουν. Η αύξηση των κρουσμάτων ξεπερνά το 97%, η πληρότητα στα νοσοκομεία άγγιξε το 100% ενώ στο νομό δεν υπάρχει διαθέσιμο κρεβάτι εντατικής θεραπείας. Και στην Αχαΐα όμως η πληρότητα στη ΜΕΘ αγγίζει το 95% και τα κρούσματα αυξάνονται συνεχώς. Η κατάσταση δεν επιτρέπει σχέδια για τις γιορτές του Πάσχα.

Την Τρίτη το πρωί μεταβαίνουν εκτάκτως στη Θεσσαλονίκη ο αναπληρωτής Υπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης με τον πρόεδρο του ΕΚΑΒ προκειμένου να εκπονήσουν σχέδιο για να αντιμετωπιστεί η αυξανόμενη πίεση στα νοσοκομεία της πόλης.

Νεκρή 16χρονη – Ο ιός «χτυπά» τους νέους

Θλίψη προκαλεί η είδηση ότι το τελευταίο 24ωρο μια 16χρονη με καταγωγή από τις Φιλιππίνες «έσβησε» από κορωνοϊό. Πρόκειται για το τρίτο ανήλικο θύμα του φονικού ιού στη χώρα μας από την αρχή της πανδημίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για 16χρονη Φιλιππινέζα η οποία διεκομίσθη το βράδυ του Σαββάτου στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία» άσφυγμη και απνοϊκή.

Η άτυχη κοπέλα νοσούσε με κορωνοϊό και η υγεία της παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση. Η μητέρα της είπε στους γιατρούς ότι το παιδί την περασμένη Δευτέρα και Τρίτη υπέφερε από διάρροια και εμετούς, ενώ από την Τετάρτη άρχισε να νιώθει πόνο στο στήθος.

Οι ιατροί κατέβαλλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες να την επαναφέρουν, αλλά δυστυχώς δεν τα κατάφεραν.

Στο πλαίσιο των προσπαθειών ελήφθη δείγμα ρινοφαρυγγικού επιχρίσματος για μοριακή εξέταση, η οποία και έδειξε ότι το κορίτσι ήταν θετικό στον ιό.

Στη μονάδα λοιμώξεων του «Αγία Σοφία» νοσηλεύονται συνολικά 12 παιδιά διαφόρων ηλικιών έως την ηλικία των 15 ετών, ανάμεσά τους και δύο νεογνά από μητέρες θετικές, όμως σύμφωνα με τους γιατρούς η ζωή κανενός από αυτά δεν διατρέχει κίνδυνο.

Συνολικά 58 άνθρωποι ηλικίας από 18 έως 39 ετών έχουν πεθάνει από κορωνοϊό στη χώρα μας, ενώ ακόμα 19 άτομα αυτής της ηλικιακής κατηγορίας νοσηλεύονται διασωληνωμένα.

Παράλληλα, οι ειδικοί ανησυχούν για τον αυξημένο αριθμό θανάτων, με τους 78 το τελευταίο 24ωρο να αποτελούν «μαύρο» ρεκόρ για το 2021, καθώς και για τις εισαγωγές στα νοσοκομεία που έφτασαν τις 562, σημειώνοντας αύξηση 25% σε σχέση με την προηγούμενη ημέρα.

Συναγερμός στο νοσοκομείο «Γεννηματάς»

Σύμφωνα με όσα είπε η πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών Αθήνας και Πειραιά, Ματίνα Παγώνη, 41 άτομα βρέθηκαν θετικά στον ιό, σε δυο κλινικές, οι οποίες και έκλεισαν.

Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για 15 γιατρούς και νοσηλευτές, ενώ οι υπόλοιποι είναι ασθενείς και συγγενείς που τους επισκέπτονταν.