Έστειλαν «6» στο 13033, και όπου φύγει – φύγει. Σε θάλασσες και βουνά, πάρκα και πλατείες. Οι δρόμοι σήμερα θύμιζαν καλοκαίρι. Μποτιλιάρισμα ξανά. Οι αποστάσεις «μεγάλωσαν» και πάλι.

Η πρεμιέρα για τις διαδημοτικές μετακινήσεις έγινε σήμερα. Ελεύθερες οι μετακινήσεις από δήμο σε δήμο μόνο για τα Σαββατοκύριακα. Και οι επαγγελματίες οδηγοί θυμήθηκαν μέρες προ καραντίνας.

Τα στοιχεία από το κέντρο διαχείρισης κυκλοφορίας είναι εντυπωσιακά. Η κίνηση σε σχέση με το προηγούμενο Σάββατο εκτοξεύθηκε κυρίως στους δρόμους που οδηγούν στις παραλίες, και συγκεκριμένα αυξήθηκε κατά 115% στη Λ. Ποσειδώνος, κατά 120% στη Λ. Βουλιαγμένης και στη Λ. Μαραθώνος κατά 130% σε σχέση με το προηγούμενο Σάββατο.

Οι πρώτες βουτιές

Οι παραλίες γέμισαν κόσμο κάθε ηλικίας. Δημότες όλων των περιοχών μετακινήθηκαν προκειμένου να φτάσουν πιο κοντά στη θάλασσα.

Ελεύθερες οι διαδημοτικές μετακινήσεις και στη Θεσσαλονίκη. Με μέτρα, όπου αυτό ήταν εφικτό, και μάσκα προστασίας.

Ήταν το πρώτο Σάββατο με ελεύθερες τις μετακινήσεις από δήμο σε δήμο. Και αυτό που όλοι περιμένουν είναι όσο ανοίγει ο καιρός να υπάρξει σταδιακή υποχώρηση των κρουσμάτων για να μπορέσουν πριν ή μετά το Πάσχα να ταξιδέψουν και εκτός νομού.