Ο Πέδρο Μαρτίνς είδε με ανακούφιση τους διεθνείς που έλειπαν από το προπονητικό κέντρο του Ρέντη για τους αγώνες των εθνικών τους ομάδων να επιστρέφουν υγιείς και να βρίσκονται πλέον στη διάθεσή του για τα σημαντικά παιχνίδια που ακολουθούν σε πλέι οφ και Κύπελλο.

Οι περισσότεροι μάλιστα δεν επιβαρύνθηκαν ιδιαίτερα, σε ότι αφορά στον χρόνο συμμετοχή τους, με τον μοναδικό που έβγαλε τρία σερί 90άλεπτα να είναι ο Ολεγκ Ρέαμπτσιουκ. Ο αριστερός μπακ των Πειραιωτών είναι βασικός και αναντικατάστατος στην εθνική ομάδα της Μολδαβίας, με τους συμπατριώτες του να ποντάρουν πολλά στην ποιότητά του. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι πριν από λίγες εβδομάδες ψηφίστηκε ως ο καλύτερος Μολδαβός ποδοσφαιριστής για το 2020.

Ο 23χρονος μπακ μέσα σε 6 μέρες αγωνίστηκε τρία 90άλεπτα. Συγκεκριμένα, έπαιξε στους αγώνες με τα Νησιά Φερόε (25/3, 1-1), Δανία (28/3, ήττα 8-0) και Ισραήλ (31/3, ήττα 4-1), παιχνίδια που έγιναν στο πλαίσιο της προκριματικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ.

Ο Ολεγκ Ρέαμπτσιουκ επιβαρύνθηκε πολύ τις τελευταίες ημέρες και γενικά είναι ένας από τους παίκτες του Ολυμπιακού που έχουν τραβήξει… κουπί μέσα στο 2021. Μόνο μέσα στον Μάρτιο ο αριστερός μπακ των Πειραιωτών έπαιξε σε 9 παιχνίδια.  Τις τελευταίες 35 ημέρες μάλιστα άλλαξε πέντε διαφορετικές χώρες (Ελλάδα, Ολλανδία με την PSV, Αγγλία με την Άρσεναλ, Μολδαβία και Δανία για το εθνόσημο). Εχει πάρει πολλά λεπτά συμμετοχής μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα και δεν αποκλείεται ο Πέδρο Μαρτίνς να του δώσει «ανάσες» στο αυριανό ντέρμπι με την ΑΕΚ.

Ο Μολδαβός ήρθε στον Ολυμπιακό την Πρωτοχρονιά και μέσα σε τρεις μήνες έχει παίξει σε 17 ματς με την ερυθρόλευκη φανέλα. Συγκεκριμένα, έχει αγωνιστεί σε 13 αγώνες της Superleague, έχοντας 1 ασίστ σε 1.039 λεπτά, ενώ επίσης έχει παίξει σε 4 ματς του Europa League (309 λεπτά). Ο Πέδρο Μαρτίνς τον γνώριζε καλά από την Πορτογαλία και πρώτη στιγμή που ήρθε στο μεγάλο λιμάνι του έδωσε φανέλα βασικού. Χαρακτηριστικό στοιχείο είναι ότι στα 13 από τα 17 ματς που αγωνίστηκε έβγαλε 90άλεπτο. Σε τρία μπήκε ως αλλαγή στο δεύτερο ημίχρονο και σε ένα παιχνίδι (σ.σ με την Αρσεναλ στο Λονδίνο) έγινε αλλαγή λίγο πριν την ολοκλήρωση του αγώνα.

Η επιβάρυνση που δέχθηκε από τα τρία 90άλεπτο που έβγαλε με την εθνική του ομάδα, τα ταξίδια που χρειάστηκε να κάνει μέσα σε λίγες ημέρες, αλλά και τα 17 ματς που έχει παίξει μέσα σε τρεις μήνες με τα ερυθρόλευκα, έχουν κάνει τον Πέδρο Μαρτίνς να σκέφτεται σοβαρά το ενδεχόμενο να του δώσει ανάσες στο ντέρμπι με την ΑΕΚ, προκειμένου να τον έχει έτοιμο 100% για το παιχνίδι του Κυπέλλου που ακολουθεί με τον ΠΑΣ Γιάννινα, αλλά και για τα σημαντικά ματς που ακολουθούν.

Αν συμβεί κάτι τέτοιο; Θα δούμε σε ρόλο αριστερού μπακ κόντρα στην ΑΕΚ, τον Χοσέ Χολέμπας. Ο έμπειρος αριστερός μπακ των Πειραιωτών φέτος έχει αγωνιστεί σε 29 παιχνίδια με τα χρώματα του Ολυμπιακού, έχοντας 1 ασίστ σε 2.403 λεπτά συμμετοχής.