Δωρεάν rapid test θα διενεργηθούν στους εργαζόμενους των πειραϊκών επιχειρήσεων από τον Δήμο Πειραιά σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο Πειραιά και τον Ιατρικό Σύλλογο Πειραιά, την Δευτέρα 5 Απριλίου με αφορμή την έναρξη λειτουργίας του λιανεμπορίου.

Συγκεκριμένα, οι έλεγχοι θα πραγματοποιηθούν από τις 8:00 έως τις 14:00 στα εξής σημεία:

  • Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών (Ηρώων Πολυτεχνείου 19, 4ος όροφος)
  • Μέγαρο Ε.Β.Ε.Π. ισόγειο (Κασιμάτη 1, Πλατεία Οδησσού)

Όσοι από τους εργαζόμενους επιθυμούν να υποβληθούν σε rapid test, μπορούν να μετακινηθούν με τον κωδικό 1, (μετάβαση σε ιατρό) και πρέπει να έχουν μαζί τους την αστυνομική τους ταυτότητα και τον ΑΜΚΑ.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, τόνισε:  «Η  Δημοτική Αρχή συνεχίζει με αίσθημα ευθύνης,  να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για την προστασία της δημόσιας υγείας, καθώς και για τη στήριξη του εμπορικού κόσμου της πόλης μας. Με αφορμή το άνοιγμα του λιανεμπορίου, την Δευτέρα 5 Απριλίου, δίνουμε τη δυνατότητα στους εργαζόμενους των τοπικών μας επιχειρήσεων να υποβληθούν σε  rapid test, προκειμένου να ξεκινήσουν με τη μεγαλύτερη δυνατή ασφάλεια την εργασία τους. Πρόκειται για μια ακόμη ενέργεια προληπτικού χαρακτήρα σε αυτή τη δύσκολη εποχή, όπου οφείλουμε όλοι να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί έτσι ώστε να προστατεύσουμε τη δημόσια υγεία και το κοινωνικό σύνολο. Θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε με ενέργειες και πρωτοβουλίες τις επιχειρήσεις της πόλης μας, οι οποίες έχουν πληγεί από τις επιπτώσεις της πανδημίας και να συμβάλλουμε όσο μπορούμε περισσότερο, στην τόνωση και στην ανάκαμψή τους».

Ο Πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά κ. Βασίλης Κορκίδης, σε δήλωσή του επεσήμανε:

«Σε συνεργασία με τον Δήμο Πειραιά, τον Ιατρικό Σύλλογο και τον Εμπορικό Σύλλογο, θα διενεργηθούν δωρεάν rapid test σε εργαζόμενους των πειραϊκών επιχειρήσεων την Δευτέρα 5 Απριλίου. Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε μια covid free αγορά, με covid tested shops στην πόλη μας».