Το φράγμα των 200 θανάτων ασθενών, που νοσηλεύονταν στο Νοσοκομείο Βόλου με κορωνοϊό, έσπασε χθες, μετά τις δύο νέες απώλειες που καταγράφηκαν το τελευταίο 24ωρο. Πρόκειται για δύο γυναίκες, ηλικίας 59 και 77 χρόνων αντίστοιχα, που κατέληξαν στο Αχιλλοπούλειο μετά από 20ήμερη νοσηλεία.

Από τις 19 Οκτωβρίου μέχρι σήμερα στο Νοσοκομείο Βόλου πέθαναν 201 ασθενείς από κορωνοϊό, ενώ άλλα εννιά άτομα έφυγαν από τη ζωή στα σπίτια τους ή σε άλλες πόλεις, όπου είχαν διακομιστεί. Συνολικά από την έναρξη της πανδημίας μέχρι σήμερα στη Μαγνησία έχουν «νικηθεί» από τον ιό 210 άτομα.

Οπως λένε καλά πληροφορημένες πηγές στο taxydromos.gr, οι δύο άτυχες γυναίκες, που εξέπνευσαν χθες στο Νοσοκομείο, αντιμετώπιζαν υποκείμενα νοσήματα. Παρά τις προσπάθειες των γιατρών η υγεία τους είχε επιβαρυνθεί σημαντικά. Χθες κατέληξαν από τον ιό που αποδεικνύεται αμείλικτος, όταν βρει αδύναμο οργανισμό.

Την ηρεμία της χθεσινής ημέρας ήρθε να ταράξει η διακομιδή στο Αχιλλοπούλειο νεαρής γυναίκας, που κυοφορεί το δεύτερο παιδί της. Η νεαρή γυναίκα είναι θετική στον κορωνοϊό. Αισθάνθηκε δυσφορία και κρίθηκε απαραίτητη η διακομιδή της στο Νοσοκομείο με ασθενοφόρο.

Ενημερώθηκε άμεσα το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών προκειμένου να αναλάβει τη διαχείριση του περιστατικού.

Μαζί με τη νεαρή έγκυο, στο Νοσοκομείο διακομίστηκε και το 5χρονο κοριτσάκι της, το οποίο υποβλήθηκε σε μοριακό τεστ. Τα αποτελέσματα αναμένονται σήμερα από το εργαστήριο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας.

Σύμφωνα με τους γιατρούς η κατάσταση της υγείας της εγκύου δεν εμπνέει ανησυχία. Η εισαγωγή της σε κλινική έγινε για προληπτικούς κυρίως λόγους.