Ο Ολυμπιακός μετά και την ήττα από τη Φενέρ στο ΣΕΦ είναι αδιάφορος βαθμολογικά στις τρεις τελευταίες αγωνιστικές της Euroleague, ψάχνει όμως νίκες για το γόητρο του και για να κλείσει με τον καλύτερο τρόπο τη χρονιά. Οι ερυθρόλευκοι δίνουν το πρώτο τους ματς στη Βαλένθια κόντρα στην ομώνυμη ομάδα που «καίγεται» για τη νίκη, αφού θέλει να μπει στην οκτάδα, με τον Ολυμπιακό από την πλευρά του να θέλει ένα μεγάλο διπλό.

Στο πρώτο από τα δυο σερί ματς επί ισπανικού εδάφους (το άλλο είναι με τη Ρεάλ) ο Ολυμπιακός θέλει να βελτιώσει το ρεκόρ του (14-17) και έφτασε χθες αργά το απόγευμα με πτήση τσάρτερ στην Βαλένθια έχοντας και πάλι απουσίες. Πιο συγκεκριμένα, εκτός είναι οι τραυματίες Κώστας Παπανικολάου και Χασάν Μάρτιν και ο Γιώργος Μπαρτζώκας θα πρέπει να βρει λύσεις στις θέσεις των ψηλών όπου η Βαλένθια έχει μεγάλο πλουραλισμό.

Η ισπανική ομάδα από την άλλη έχει ρεκόρ 17-14 και ελπίζει σε πρόκριση αν κάνει το 3/3 στα παιχνίδια που απομένουν. Εντός έδρας έχει εξαιρετική αποτελεσματικότητα φέτος με 11 νίκες σε 15 αγώνες, ενώ όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι ο Χάουμε Πονσαρνάου δεν υπολογίζει τον Μάρτιν Χέρμανσον.