Ο Στέφανος Τσιτσιπάς πραγματοποίησε μια εξαιρετική εμφάνιση, επικράτησε με 2-0 σετ του Λορέντσο Σονέγκο και θα βρεθεί στα προημιτελικά του Miami Open για πρώτη φορά στην καριέρα του.

Ήταν η πρώτη φορά που οι δυο τενίστες τέθηκαν αντιμέτωποι, με τον Έλληνα πρωταθλητή να μην αφήνει περιθώρια αντίδρασης στον Ιταλό, κερδίζοντάς τον σε 1 ώρα και 32 λεπτά.

Στο πρώτο σετ, ο Τσιτσιπάς μπήκε με το… καλημέρα με άγριες διαθέσεις, παίρνοντας το πρώτο γκέιμ χωρίς να χάσει πόντο, για να ακολουθήσει μπρέικ στο σερβίς του αντιπάλου του. Εν συνεχεία έκανε το 3-0 και όλα έγιναν πιο εύκολα. Εντέλει, πήρε το σετ με 6-2 γκέιμ σε μόλις 31 λεπτά, σπάζοντας και δεύτερη φορά το σερβίς του Σονέγκο, ο οποίος δεν μπορούσε να βρει απαντήσεις στα χτυπήματα του Στέφανου.

Στο δεύτερο σετ, ο Σονέγκο, ο οποίος πριν λίγους μήνες στη Βιέννη νίκησε με 6-2, 6-1 τον Νόβακ Τζόκοβιτς, παρουσιάστηκε σαφώς πιο ανταγωνιστικός και έβαλε δύσκολα στον Τσιτσιπά. Οι δυο τους πήγαιναν χέρι-χέρι σε όλο το σετ, καθώς κρατούσαν το σερβίς τους και τα πάντα κρίθηκαν στο τάι μπρέικ. Εκεί ο Στέφανος δεν άφησε κανένα περιθώριο στον αντίπαλό του, επιβλήθηκε 7-2 και πήρε πανηγυρικά το εισιτήριο για την επόμενη φάση της διοργάνωσης. Στους «8» θα αντιμετωπίσει τον Χούμπερτ Χουρκάτζ.