Για την πορεία της πανδημίας ενημέρωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

«Δοκιμαζόμαστε από το τρίτο κύμα , όμως το ΕΣΥ αντέχει. Θέλω να ευχαριστήσω γιατρούς, υγειονομικούς ειδικά όσους δίνουν μάχη στα νοσοκομεία της Αττικής», ανέφερε ο πρωθυπουργός προσθέτοντας  «πως έχουμε αθροίσει όλες τις δυνάμεις μας –δημόσιο και ιδιωτικό τομέα- κάτω από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας».

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στη σημερινή συνεδρίαση Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας.

«Αναμένουμε τις εισηγήσεις της επιτροπής, οι οποίοι θα λάβουν υπόψιν τα επιδημιολογικά δεδομένα τα οποία δεν είναι ενθαρρυντικά και από την άλλη είναι το γεγονός πως πλέον η κόπωση των πολιτών είναι εμφανής».

Η κούραση του κόσμου είναι δεδομένη, είπε χαρακτηριστικά, ενώ τόνισε πως  «αν υπάρχει ένα θετικό νέο είναι πως τις τελευταίες ημέρες είδαμε μία ισορροπία στις εισαγωγές και τα εξιτήρια.

Στον τομέα του εμβολιασμού, ο πρωθυπουργός επισήμανε πως προχωρά με μεγάλη ταχύτητα και αν συνεχίσει αυτό, τότε θα αποκτήσουμε την πολυπόθητη ανοσία πριν το καλοκαίρι.

Σπό την πλευρά της η ΠτΔ ανέφερε πως κατανοεί την κόπωση των συμπολιτών, ωστόσο επισήμανε πως σε αυτή την πανδημία δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις και συνταγές.

«Η επιστροφή στην κανονικότητα δεν θα είναι απλή», σημείωσε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας τονίζοντας όμως  πως είναι ιδιαίτερα σημαντικό τα παιδιά να επιστρέψουν στα σχολεία όπου και είναι το φυσικό τους περιβάλλον.

Κατά προτεραιότητα τα self test στους μαθητές μεγαλύτερων τάξεων και τους εκπαιδευτικούς

Με τη σειρά του πρωθυπουργός τόνισε πως είμαστε η πρώτη χώρα που θα προμηθευτεί self tests, τα οποία θα αρχίσουμε να παραλαμβάνουμε τις επόμενες ημέρες.

«Αποτελεί απόφαση της κυβέρνησης να χορηγηθούν τα self test κατά προτεραιότητα στους μαθητές μεγαλύτερων τάξεων, στους εκπαιδευτικούς και τους εργαζόμενους στα σχολεία για να επιστρέψουν τα παιδιά με τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια στα σχολεία», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.