Τρία παιχνίδια έχει να δώσει ο Ολυμπιακός μέχρι την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας της Euroleague, που θα σημάνει και το τέλος της φετινής σεζόν για την ομάδα του μεγάλου λιμανιού. Οι Ερυθρόλευκοι δεν κατάφεραν να μπουν στην πρώτη 8άδα και ολοκληρώνουν από τον Απρίλιο τις υποχρεώσεις τους στη φετινή σεζόν, αφού μετά από επιλογή τους δεν αγωνίζονται στην Α1.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας έχει ήδη αρχίσει να καταστρώνει τα σχέδιά του για την επόμενη σεζόν, με τον προπονητή των Πειραιωτών να χρησιμοποιεί τα τελευταία ματς της Euroleague ως κρας τεστ για τους παίκτες του υπάρχοντος ρόστερ και κατά ποσό έχουν θέση στο πλάνο για τον νέο Ολυμπιακό.

Ο Ελληνας προπονητής και οι συνεργάτες του γνωρίζουν πολύ καλά τα κενά που έχει το ρόστερ της ομάδας, αλλά και τι χρειάζεται για να ανέβει επίπεδο και να διεκδικήσει μια θέση στα πλέι οφ της επόμενης Euroleague. Όπως έχετε διαβάσει από to10.gr, ο Γιώργος Μπαρτζώκας έχει ξεχωρίσει τις περιπτώσεις των Τζος Νέμπο, Τζόρνταν Λόιντ, Τάιλερ Ντόρσεϊ και Τζόρνταν Μίκι. Οι συγκεκριμένοι παίκτες παρακολουθούνται από τους Πειραιώτες και βρίσκονται ψηλά στη μεταγραφική λίστα.

Πάντα στο τραπέζι βρίσκονται και ονόματα παικτών, όπως οι Ρογκαβόπουλος και Χουγκάζ, που μπορεί να μην έχουν εμπειρία, αλλά έχουν το ταλέντο για να εξελιχθούν σε πρωταγωνιστές. Αρκεί να δουλέψουν σε ένα περιβάλλον που θα νιώσουν εμπιστοσύνη και θα έχουν την ευκαιρία να είναι δίπλα σε παίκτες πολύ υψηλού επιπέδου, όπως είναι οι Σπανούλης, Σλούκας και Πρίντεζης.

«Έχουμε έναν κορμό παικτών και τουλάχιστον τρεις ξένους παίκτες ικανούς να μας βοηθήσουν και του χρόνου. Αυτό είναι εξαιρετικά σπάνιο, γιατί τα τελευταία χρόνια ο Ολυμπιακός άλλαζε όλους τους ξένους τους. Έχουμε έναν κορμό, τον Βεζένκοβ που είναι άλλος παίκτης, θα αρχίσουμε από άλλη βάση πια», είχε δηλώσει πριν λίγες μέρες ο Μπαρτζώκας, αναφερόμενος στη νέα σεζόν.

Το μεταγραφικό πλάνο έχει τεθεί επί τάπητος στο μεγάλο λιμάνι, με τον Ελληνα προπονητή να έχει ξεχωρίσει τους παίκτες που τον ενδιαφέρουν. Ξέρει τι χρειάζεται για να κάνει και πάλι την ομάδα του δυνατή και ανταγωνιστική απέναντι στα ευρωπαϊκά μεγαθήρια. Ωστόσο, τη δεδομένη στιγμή δεν μπορεί να προχωρήσει σε περαιτέρω ενέργειες, αφού περιμένει να μάθει τι μέλλει γενέσθαι για την επόμενη σεζόν. Το μπάτζετ, αλλά και το εάν η ομάδα θα επιστρέψει στην Α1.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας επιθυμεί την επιστροφή της ομάδας στο πρωτάθλημα, αφού θα μπορεί να δουλέψει καλύτερα τα συστήματα και οι παίκτες του θα μπορούν να βρουν ρυθμό μέσα από τους αγώνες. Είναι διαφορετικό να έχεις ένα παιχνίδι την εβδομάδα και διαφορετικό να έχεις δύο ματς. Ο τεχνικός των Πειραιωτών περιμένει να μάθει εάν ο σχεδιασμός θα αφορά και την Α1, καθώς εάν ο Ολυμπιακός επιστρέψει στο πρωτάθλημα θα πρέπει το ρόστερ να έχει μεγαλύτερο βάθος.

Τη δεδομένη στιγμή, πάντως, δεν έχει παρθεί κάποια απόφαση για το μέλλον του Ολυμπιακού και το εάν θα γυρίσει στην Basket League. Όλα θα εξαρτηθούν από τις εκλογές της ΕΟΚ, με τον ισχυρό άνδρα του ΕΣΑΚΕ, Βαγγέλη Γαλατσόπουλο, να κάνει συνεχώς άνοιγμα προς την πειραϊκή ομάδα.

«H φυσική θέση του Ολυμπιακού είναι στην πρώτη κατηγορία. Αυτό που συνέβη πριν δύο χρόνια δεν βρήκε κανέναν κερδισμένο, το ελληνικό μπάσκετ έχασε», είχε αναφέρει χαρακτηριστικά την προηγούμενη εβδομάδα σε τηλεοπτική του συνέντευξη…