Στην αυριανή συνεδρίαση της Επιτροπής θα εξεταστούν οι προτάσεις της κυβέρνησης προκειμένου να υπάρξει μια μερική επανεκκίνηση με ασφάλεια, σημείωσε η Αριστοτελία Πελώνη.

Μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1, η κυβερνητική εκπρόσωπος εκτίμησε ότι η χώρα θα βγει σύντομα από την περιπέτεια της πανδημίας του κορωνοϊού και υπογράμμισε ότι, ενόψει ανοίγματος οικονομικών και κοινωνικών δραστηριοτήτων, τα δεδομένα αξιολογούνται καθημερινά.

Παράλληλα, ανέφερε ότι η κυβέρνηση έχει παρουσιάσει σειρά προτάσεων στους ειδικούς προκειμένου να αξιολογηθούν στην αυριανή συνεδρίασή τους, προκειμένου να αποφασίσουν αν μπορεί να υπάρξει μια μερική επανεκκίνηση με ασφάλεια.

Απαντώντας σε ερώτηση αναφορικά με την απελευθέρωση των διαδημοτικών μετακινήσεων, η κ. Πελώνη υπογράμμισε ότι αν αυτό αποφασιστεί, θα υπάρξει μικρότερος συνωστισμός στις πλατείες.

Λιανεμπόριο και λύκεια στις προτεραιότητες

Συμπλήρωσε ότι προτεραιότητα παραμένει το λιανεμπόριο και το άνοιγμα των λυκείων, όταν το επιτρέψουν τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Ερωτηθείσα αν υπάρχει περίπτωση να καταργηθούν τα sms από τα μέσα Απριλίου, απάντησε: «Είναι πολύ πρόωρο, είναι πολύ νωρίς να μιλάμε για κάτι τέτοιο. Ακόμα συζητάμε από το μενού επιλογών τι μπορούμε να αντέξουμε και τι όχι αυτή τη στιγμή».

Ερωτηθείσα αν θα παραταθεί η ώρα της απαγόρευσης της κυκλοφορίας, η κ. Πελώνη απάντησε: «Θα σας στεναχωρήσω αλλά θεωρώ ότι αυτό είναι ένα μέτρο που απέδωσε η απαγόρευση της κυκλοφορίας το βράδυ. Σας είπα πως ό,τι γίνει θα πρέπει να μπορούμε να το αντέξουμε και επιδημιολογικά και βέβαια θα πρέπει να βοηθάει και στην καλύτερη εφαρμογή για αυτό μίλησα για τους ανοιχτούς χώρους».

Η κυβερνητική εκπρόσωπος υπογράμμισε επίσης ότι την επόμενη εβδομάδα θα γίνουν οι πρώτες παραλαβές των self tests και επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ για τη διασπορά, όπως είπε, ψευδών ειδήσεων και κατασκευασμένων ιστοριών αναφορικά με τον διαγωνισμό.

Τέλος, σχολιάζοντας τις δημοσκοπήσεις, η κ. Πελώνη είπε ότι πρόκειται για μια εικόνα της στιγμής και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση τις παρακολουθεί και αυτό που δείχνουν είναι ότι υπάρχει μεγάλη κόπωση της κοινωνίας.