Ραγίζει καρδιές, ο Ανδρέας Γιακουμάκης, πατέρας του αδικοχαμένου Βαγγέλη, που έβαλε τέλος στη ζωή του πριν 6 χρόνια μην αντέχοντας το μπούλιγκ που υφίστατο από συμφοιτητές του.

Ο Βαγγέλης Γιακουμάκης αυτό τον μήνα θα γινόταν 26 χρονών. Όταν η σορός του εντοπίστηκε στις 16 Μαρτίου του 2015, έφερε τραύματα από μαχαίρι. Ήταν τότε ακριβώς που αποκαλύφθηκε ότι ο Ρεθυμνιώτης σπουδαστής υπήρξε θύμα εκφοβισμού και βίαιης συμπεριφοράς.

«Από πότε η ευγένεια, ο σεβασμός και η αξιοπρέπεια έχουν γίνει μειονεκτήματα; Σας στεναχωρώ, εγώ αυτά έχω μάθει, να λέω αλήθειες, αυτά που αισθάνομαι» λέει ο πατέρας του, Ανδρέας σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ.

Παρόλο που ο μονάκριβος γιος του έπεσε θύμα απάνθρωπης συμπεριφοράς στη Γαλακτομική Σχολή που φοιτούσε, ο κ. Γιακουμάκης συνεχίζει να πιστεύει στον άνθρωπο και σε αξίες όπως η φιλία και η αγάπη.

«Οι αξίες που γνωρίζω εγώ μπορεί να είναι λάθος για τον σημερινό κόσμο», είπε χαρακτηριστικά. Λέξεις όπως τίμιος και ηθικός, μπορεί σήμερα να έχουν ακόμα και αρνητική ερμηνεία.

«Η ευγένεια, ο σεβασμός και η αξιοπρέπεια έχουν γίνει μειονεκτήματα στον άνθρωπο, αυτό έχω αισθανθεί. Είμαι εγώ λάθος ή είναι οι άλλοι σωστοί;», αναρωτιέται.

Ξεκαθαρίζει, παράλληλα ότι «ο πλούτος για μένα δεν είναι τα λεφτά. Είναι οι άνθρωποι, είναι οι φίλοι… δεν είναι απλές λέξεις… είναι άλλο τι λες κι άλλο τι αισθάνεσαι» .

Ο ίδιος μίλησε για τη ζωή του κτηνοτρόφου και τόνισε ότι δεν είναι απλώς ένα επάγγελμα. Ο βοσκός προσέχει τα ζώα του, μεγαλώνει με αυτά, μπορεί να καταλάβει τι θέλουν, είπε, ενώ απαντώντας στην ερώτηση τι ονειρεύεται για το μέλλον επανέλαβε : «Μόνο υγεία και ο μεγαλύτερος πλούτος για μένα είναι οι άνθρωποι, έχεις ανθρώπους, έχεις τα πάντα».