Τα εμβόλια των Pfizer/ BioNTech SE και Moderna μειώνουν τον κίνδυνο μόλυνσης από τον κορωνοϊό κατά 80% δύο εβδομάδες μετά την πρώτη δόση και κατά 90% δύο εβδομάδες μετά τη δεύτερη, επιβεβαιώνει αμερικανική μελέτη.

Η έρευνα των Αμερικανικών Κέντρων Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) εξέτασε δεδομένα για σχεδόν 4.000 εμβολιασμένους υγειονομικούς και διασώστες, εξετάζοντας και τα ασυμπτωματικά κρούσματα.

«Η έρευνα δείχνει ότι οι εθνικές προσπάθειες εμβολιασμού έχουν αποτέλεσμα» δήλωσε σύμφωνα με το Reuters η διευθύντρια των CDC Ροσέλ Γουαλένσκι.

The COVID-19 vaccines developed by Pfizer Inc with BioNTech SE and Moderna Inc are highly effective and reduced the risk…

Δημοσιεύτηκε από Reuters στις Δευτέρα, 29 Μαρτίου 2021

Τα δύο εμβόλια έλαβαν έγκριση σε ΗΠΑ και Ευρώπη με βάση κλινικές μελέτες που έδειξαν αποτελεσματικότητα σχεδόν 95% στην πρόληψη της συμπτωματικής νόσου.

Η νέα μελέτη επιβεβαιώνει την αποτελεσματικότητα του εμβολιασμού στην πρόληψη της μόλυνσης, ακόμα και αν δεν εκδηλωθούν συμπτώματα.

Νωρίτερα τον Μάρτιο η Pfizer και το ισραηλινό υπουργείο Υγείας ανακοίνωσαν ότι το εμβόλιο της εταιρείας αποτρέπει το 94% των ασυμπτωματικών λοιμώξεων.

Αντίστοιχα αποτελέσματα για το εμβόλιο της Pfizer έδειξε και πρόσφατη μελέτη της κλινικής Mayo στις ΗΠΑ.