Ένα σκάφος αναψυχής γεμάτο με σεξ toys έχει αποκλειστεί από την είσοδο στο κανάλι του Σουέζ, προκαλώντας ευρεία απογοήτευση για τους πελάτες σε όλον τον κόσμο.

Το πλοίο που μεταφέρει περίπου 20 εμπορευματοκιβώτια γεμάτα «δονητές και αυνανιστές για άντρες» είναι κολλημένο στο αδιέξοδο, χωρίς να παρατηρείται κάποια αλλαγή.

Είναι ένα από τα 230 πλοία που περιμένουν σε «μποτιλιάρισμα» στην Ερυθρά Θάλασσα, ενώ οι προσπάθειες για απελευθέρωση του περάσματος συνεχίζονται.

Τι δηλώνουν οι υπεύθυνοι

Η ολλανδική εταιρεία EDC Retail – η οποία διαχειρίζεται το μεγαλύτερο διαδικτυακό κατάστημα σεξουαλικών παιχνιδιών στην Ολλανδία και το Βέλγιο – προβλέπει ότι χάνει εκατομμύρια επειδή δεν είναι σε θέση να αναπληρώσουν τα αποθέματά τους που είχαν παγιδευτεί κατά το lockdown και την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου.

Οι υπεύθυνοι πλησιάζουν τώρα σε μια προσπάθεια να βρουν μια λύση, ενώ η κύρια διαδρομή αποστολής παραμένει εκτός ορίων λόγω του τεράστιου πλοίου εμπορευματοκιβωτίων που εκτείνεται και στις δύο πλευρές του καναλιού.

Σκέφτονται να επανατοποθετήσουν το πλοίο γύρω από την Αφρική, αλλά μπορεί να χρειαστούν επιπλέον πέντε έως επτά ημέρες για να φτάσει στον προορισμό του.

Φοβούνται ότι ακόμη και όταν αφαιρεθεί το μπλοκάρισμα, μπορεί να χρειαστούν εβδομάδες για να αποκατασταθεί ο φυσικός ρυθμός της παγκόσμιας ναυτιλίας.

Προϊόντα από τα…Χριστούγεννα και τον Άγιο Βαλεντίνο

Η Evertine Magerman, διευθύνων σύμβουλος της ταχέως αναπτυσσόμενης επιχείρησης, δήλωσε στον ολλανδικό ιστότοπο ειδήσεων RTV Noord: «Υπάρχουν περισσότερα από είκοσι δοχεία γεμάτα καλά είδη, όπως δονητές και αυνανιστές για άντρες».

Για παράδειγμα, πολλά από αυτά τα προϊόντα πωλήθηκαν για τα Χριστούγεννα και την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου. «Τώρα υπάρχει πολύς δρόμος για την αποκατάσταση αποθεμάτων. Αλλά αυτό δεν είναι δυνατό τώρα. Είναι ενοχλητικό ότι ένα τέτοιο εμπόδιο θα συνεχιστεί για μεγάλο χρονικό διάστημα προτού αποκατασταθεί ο ρυθμός στην αλυσίδα μεταφορών».

Η γείωση του τεράστιου πλοίου εμπορευματοκιβωτίων προκάλεσε χάος στο παγκόσμιο εμπόριο, με περίπου το 10% των εμπορευμάτων να χρειάζεται να περάσουν από τον στενό διάδρομος στην Αίγυπτο ενώ ταξιδεύει μεταξύ ανατολής και δύσης.

Προβλέπεται ότι θα χρειαστούν εβδομάδες για τους μηχανικούς να απομακρύνουν το πλοίο των 400 μέτρων που βρίσκεται στο κανάλι αφού γύρισε πλαγίως λόγω των ισχυρών ανέμων.

There’s no climax in sight 😢

Δημοσιεύτηκε από Metro στις Σάββατο, 27 Μαρτίου 2021