Ο Ολυμπιακός «πέταξε» πάλι μεγάλα διαστήματα του αγώνα, ξύπνησε στο τέλος, τρόμαξε τη Φενέρμπαχτσε, αλλά τελικά έχασε με σκορ 71-76, έμεινε στο 14-17 και αποχαιρέτησε και μαθηματικά την 8άδα.

Οι ερυθρόλευκοι πάλεψαν στις αρχές του δευτέρου μέρους κατάφεραν να πλησιάσουν ακόμα και στους έξι πόντους, ωστόσο δεν μπόρεσαν να κάνουν την ολική ανατροπή καθώς οι Τούρκοι παρέμειναν συγκεντρωμένοι και πλέον μπαίνουν δυναμικά στη μάχη για την οκτάδα.

Κορυφαίος για την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα ήταν ο Ζαν-Σαρλς ο οποίος έβγαλε ολόκληρο το δεύτερο ημίχρονο και έδωσε σημαντικές βοήθειες πετυχαίνοντας 16 πόντους με 8 ριμπάουντ, ενώ από κοντά του ήταν και οι Βεζένκοφ-Σλούκας που είχαν από 15 και 12 αντίστοιχα.

Από το σύνολο του Ιγκόρ Κοκόσκοφ ξεχώρισαν οι Γιαν Βέσελι με 18 πόντους, ενώ πολύτιμες βοήθειες είχε να δώσει ο Ντεσόν Πιερ που σημείωσε 15 πόντους.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε πολύ άσχημα το παιχνίδι, με κακή άμυνα κοντά στο καλάθι, κάτι που η Φενέρ εκμεταλλεύτηκε στο έπακρον κάνοντας ό,τι θέλει και σκοράροντας εύκολα καλάθια. Όλα αυτά συνδυάστηκαν με την αστοχία των παικτών του Γιώργου Μπαρτζώκα και έτσι οι Τούρκοι μπόρεσαν να αυξήσουν τη διαφορά σε υψηλά επίπεδα. Με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με το σκορ να είναι στο 27-43.

Στην τρίτη περίοδο οι ερυθρόλευκοι παρουσίασαν ένα εντελώς διαφορετικό πρόσωπο σφίγγοντας την άμυνα τους και καταφέρνοντας να σκοράρουν όταν χρειάστηκε. Αυτό τους έδωσε τη δυνατότητα να ρίξουν τη διαφορά ακόμα και στους έξι πόντους πιέζοντας όσο μπορούσαν τους Τούρκους που είχαν βγει εκτός ρυθμού.

Το τελευταίο δεκάλεπτο όμως δεν εξελίχθηκε όπως θα ήθελε ο Ολυμπιακός αφού δεν ολοκλήρωσε την ανατροπή, καθώς η Φενέρ δεν… έχασε το μυαλό της και παίζοντας έξυπνα μπόρεσε να πάρει το θετικό αποτέλεσμα το οποίο την κρατά ζωντανή για το κυνήγι της οκτάδας.

Δείτε το box score του παιχνιδιού: