Πόλεις από όλο τον κόσμο τίμησαν σήμερα τον εορτασμό των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση φωταγωγώντας εμβληματικά κτήρια με τα χρώματα της γαλανόλευκης.

Την αρχή έκανε το πιο εμβληματικό κτήριο του Σίδνεϋ, η Όπερα.

Όπως κάνει γνωστό μέσω Twitter ο πρέσβης της Αυστραλίας στην Ελλάδα Άρθουρ Σπύρου, στα γαλανόλευκα φωτίστηκε και το δημαρχείο της πόλης.

Επίσης φωτίστηκε και το Old Treasury Building στη Μελβούρνη, το οποίο ανέφερε στο Twitter «Η Μελβούρνη έχει τη μεγαλύτερη ελληνική κοινότητα έξω από την Αθήνα και σήμερα σηματοδοτεί την ελληνική διακοσαετία. Φωτίζουμε το κτίριο με τα χρώματα της ελληνικής σημαίας για να τιμήσουμε αυτό το σημαντικό γεγονός. Ευτυχισμένη ελληνική διακοσαετία σε όλους που γιορτάζουν!».

Στα χρώματα της γαλανόλευκης θα «ντυθεί» επίσης και Μουσείο Σουρσόκ στον Λίβανο.

Μάλιστα, στην Ολλανδία, η Πρεσβεία ανέβασε σε υψηλότερη θέση τη σημαία της Ελλάδας από εκείνες των άλλων χωρών.

Πολλές πόλεις θα τιμήσουν την Ελλάδα φωτίζοντας τα δημαρχεία τους, μεταξύ αυτών το δημαρχείο των Βρυξελλών στην Grand Place και του Παρισιού στις όχθες του Σηκουάνα.

Το Τελ Αβίβ θα φωταγωγήσει το Γιάντ Ελιάου Αρένα, έδρα της γνωστής Μακάμπι Τελ Αβίβ ενώ στη Βοστώνη θα φωταγωγηθεί το στάδιο της ιστορικής ομάδας των Celtics.

Όπως επισημαίνουν το ενδιαφέρον συγκρατεί το γεγονός ότι θα φωταγωγηθούν κτήρια σε πόλεις που υπάρχουν σημαντικές ελληνικές παροικίες, όπως, για παράδειγμα σε πόλεις της Αυστραλίας, της Γερμανίας, των ΗΠΑ και του Καναδά, αλλά και άλλες πόλεις, όπως η Λισαβόνα, το Ελσίνκι, το Ταλίν, το Βίλνιους και η Ρίγα.