Ο Τσιτσιπάς έχει καταφέρει να αγωνιστεί σε δύο τελικούς κορυφαίων διοργανώσεων (Rogers Cup 2018, Madrid Open 2019), γνωρίζοντας και στους δύο την ήττα από τους Ράφαελ Ναδάλ και Νόβακ Τζόκοβιτς αντίστοιχα.

Στο Μαϊάμι θα αγωνιστούν οι δέκα κορυφαίοι τενίστες της τελευταίας δεκαετίας, και αυτό ίσως είναι κάτι που μπορεί να βοηθήσει τον έλληνα τενίστα, ο οποίος βρίσκεται στο Νο5 της παγκόσμιας κατάταξης.

«Θα ήταν σπουδαίο να κατακτήσω έναν Masters 1000 τίτλο. Νιώθω ότι είμαι πολύ κοντά στο να τα καταφέρω. Το θέλω πραγματικά πολύ. Πάντα το ήθελα. Δουλεύω για να βελτιωθώ και αυτό θα με βοηθήσει να πετύχω το στόχο μου. Νιώθω ότι χρειάζομαι περισσότερες ευκαιρίες για να φθάσω στο στόχο» δήλωσε ο Τσιτσιπάς στη συνέντευξη Τύπου την Τρίτη στο Hard Rock Stadium.

Επιπλέον, αυτή θα είναι η 3η συμμετοχή του έλληνα τενίστα στο Μαϊάμι, έπειτα από τον αποκλεισμό στον 1ο γύρο της διοργάνωσης το 2018 από τον Μεντβέντεφ και την ήττα από τον Σαποβάλοφ στον 3ο γύρο του 2019.

«Είναι μια ευκαιρία, δεν μπορώ να το κρύψω. Ωστόσο, υπάρχουν κι άλλοι πολλοί και καλοί τενίστες. Είναι κι αυτοί απειλή. Δεν είμαι το φαβορί για να κατακτήσω το τουρνουά. Μου αρέσει να ξεκινάω ένα τουρνουά με χαμηλές προσδοκίες και να το χτίζω κατά τη διάρκεια. Έχω δύσκολη κλήρωση. Με περιμένουν παιχνίδια που θα χρειαστεί να παλέψω σκληρά και πρέπει να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό» τόνισε ο έλληνας τενίστας.

Τέλος, ο Τσιτσιπάς περιμένει στο 2ο γύρο το νικητή της αναμέτρησης του Άντερσον με τον Μοντέιρο, ενώ οι Νισικόρι και Ντε Μινόρ είναι οι πιθανοί αντίπαλου του έλληνα τενίστα μέχρι τον 4ο γύρο.