Στη 13 η τακτική ανακρίτρια καταθέτει ο αστυνομικός ο οποίος ξυλοκοπήθηκε  κατά τη διάρκεια των επεισοδίων στη Νέα Σμύρνη στις 9 Μαρτίου.

Ο 28χρονος, ο οποίος  έλαβε εξιτήριο, κλήθηκε να εξεταστεί ως μάρτυρας στο πλαίσιο της ανακριτικής διαδικασίας, που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Ο δικηγόρος του Θανάσης Πλεύρης δήλωσε ότι «από την κατάθεση θα ενισχυθεί το κατηγορητήριο. Από τα στοιχεία και από αυτά που άκουσε είναι σαφές ότι όσοι βρέθηκαν εκεί ήθελαν να σκοτώσουν. Του έβγαλαν το κράνος, ήθελαν να του πάρουν το όπλο και άκουσε που έλεγαν «σκοτώστε τον, τελειώστε τον». Από θαύμα ζει και ζητεί οι υπεύθυνοι να τιμωρηθούν. Ξέρει ότι οι συνάδελφοί του έκαναν ό,τι ήταν δυνατόν. Το μείζον είναι να βρεθούν τα άτομα αυτά. Είναι ορθές οι κατηγορίες, δεν ήθελαν να χτυπήσουν αλλά να σκοτώσουν».

Η δικηγόρος Εβίτα Βαρελά δήλωσε ότι το σωματείο των ειδικών φρουρών συμπαρίσταται στον 28χρονο. «Έχουμε αναλάβει την υποστήριξη της κατηγορίας, πρόκειται για δολοφονική επίθεση».

Υπενθυμίζεται ότι για την υπόθεση του τραυματισμού του αστυνομικού έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας και τρεις εκ των συλληφθέντων έχουν κριθεί προσωρινά κρατούμενοι μετά την απολογία τους, χωρίς ωστόσο κανένας να έχει αποδεχθεί τη βαρύτατη πράξη που τους αποδίδεται.