Αδύνατο να ανοίξει το λιανεμπόριο στις 29 Μαρτίου με τα δεδομένα που έχουμε τώρα, είπε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

«Πρωτεύοντα ρόλο για την κυβέρνηση έχει η δημόσια υγεία και στην παρούσα φάση το άνοιγμα των καταστημάτων είναι αδύνατο να συμβεί», τόνισε.

Ο κ. Πέτσας επεσήμανε, επίσης, πως εφόσον χρειαστεί θα γίνουν κι άλλες επιτάξεις κλινικών και υπηρεσιών, ωστόσο διευκρίνισε πως είναι μια διαδικασία που κοστίζει.

«Η επίταξη κλινών δεν είναι δωρεάν. Κοστίζει. Όταν λοιπόν πρότεινε ο ΣΥΡΙΖΑ να επιτάξουμε τις ιδιωτικές κλίνες ΜΕΘ από πέρυσι τον Μάρτιο χωρίς να τις χρειαζόμαστε, σημαίνει ότι ο Έλληνας φορολογούμενος θα έπρεπε να πληρώσει από την τσέπη του 1.600 ευρώ την ημέρα για κάθε κλίνη που επιτάσσεται και να πάνε στην τσέπη του ιδιώτη που έχει την κλινική» είπε.

«Αυτό» συμπλήρωσε «θα είχε νόημα αν το χρειαζόμασταν».

Σύμφωνα με τον κ. Πέτσα, από τον Μάρτιο μέχρι τον Οκτώβριο δεν χρειάστηκε να επιταχθεί κάποια ιδιωτική κλίνη ΜΕΘ. Μέχρι τότε αν είχαμε κάνει αυτό που ζητούσε ο ΣΥΡΙΖΑ θα είχαμε δώσει περίπου 120 εκατ. ευρώ από την τσέπη του φορολογούμενου στους ιδιώτες χωρίς να το χρειαζόμαστε».

«Στη Θεσσαλονίκη, όταν χρειάστηκε επίταξη, έγινε» ανέφερε.

«Είναι σαφές από την τοποθέτηση της κυβέρνησης όλες τις προηγούμενες μέρες, ότι θα προχωρούμε σε επίταξη και άλλων ιδιωτικών κλινών, εφόσον αυτό χρειάζεται».

Σχετικά με το αν αυτό είναι το τελευταίο lockdown που εφαρμόζουμε απάντησε πως «μακάρι να είναι, αυτό δεν το ξέρει κανείς. Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι η βασική δική μου παράκληση είναι ότι επειδή πραγματικά πιστεύω ότι το Πάσχα και μετά θα είμαστε πολύ καλύτερα, εάν μπορέσουμε αυτόν τον μήνα να τηρήσουμε τα μέτρα και να κάνουμε λίγο πίσω, τότε πραγματικά θα είμαστε πολύ καλύτερα».