Επίταξη χωρίς αποζημίωση των μεγάλων ιδιωτικών κλινικών ζήτησε ο Δημήτρης Κουτσούμπας για να σωθούν ζωές.

Κατάρρευση των δημόσιων νοσοκομείων

«Τώρα δε μιλάμε απλά για “πίεση”. Μιλάμε για κατάρρευση των δημόσιων νοσοκομείων ιδιαίτερα στην Αττική» υπογράμμισε ο γραμματέας του ΚΚΕ και χαρακτήρισε εξαπάτηση την επιστράτευση 200 ιδιωτών γιατρών αναφέρθηκε στις περιπτώσεις .

«Σήμερα το αναγκαίο και ρεαλιστικό για να σωθούν ανθρώπινες ζωές, είναι η άμεση επίταξη -χωρίς αποζημίωση- όλων των νοσοκομείων και διαγνωστικών κέντρων του ιδιωτικού τομέα, για να προστεθούν έτοιμες και κρίσιμες υποδομές και έμπειρο προσωπικό για την περίθαλψη Covid και No Covid ασθενών.

Είναι ταυτόχρονα, η άμεση, και χωρίς άλλες προϋποθέσεις, πρόσληψη όλων των ειδικευμένων γιατρών και των γιατρών για έναρξη ειδικότητας. Επιπλέον είναι αναγκαία η ένταξη όλων των αυτοαπασχολούμενων σε κρατικό σχέδιο για την ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας όλων των ασθενών».

Πείτε τα στο ΣΥΡΙΖΑ, όχι στο ΚΚΕ

Ο κ. Κουτσούμπας, επιτέθηκε στον υπουργό Υγείας για τα όσα είπε σχετικά με την έλλειψη πνευμονολόγων για να προσληφθούν στο ΕΣΥ. Ο κ. Κουτσούμπας αναφέρθηκε στο Σισμανόγλειο όπου για μία θέση πνευμονολόγου που προκηρύχθηκε υπάρχουν 36 υποψηφιότητες και για 20 θέσεις πνευμονολόγων στο Σωτηρία υπάρχουν 80 υποψηφιότητες πνευμονολόγων. «Γιατί δεν τους προσλαμβάνετε τώρα;» τόνισε ο γραμματέας του ΚΚΕ.

«Αυτά που λέτε, για να δικαιολογήσετε την άρνησή σας να προχωρήσετε σε επίταξη, ότι δήθεν «αν από τον Απρίλη είχατε κάνει επίταξη, τώρα δεν θα είχατε λεφτά», πείτε τα στον ΣΥΡΙΖΑ. Όχι σε εμάς. Γιατί ο κ. Τσίπρας του ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτός που έχει βγάλει τα τιμολόγια, έχει βάλει κάτω τα κομπιουτεράκια, για να υπολογίσει το κόστος της αποζημίωσης για τους κλινικάρχες, μη τυχόν και χάσουν κανένα ευρώ. Εμείς όταν μιλάμε για επίταξη, μιλάμε για πραγματική επίταξη χωρίς αποζημίωση. Έλεος πια! Τόσα έχουν βγάλει οι μεγάλοι ιδιωτικοί όμιλοι της υγείας και μέσα στην πανδημία!» υπογράμμισε ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

Καταρρίφθηκαν οι μύθοι για δημόσιο και ιδιώτες

Ο γραμματέας του ΚΚΕ τόνισε ότι στην πανδημία καταρρίφθηκαν μύθοι όπως αυτός του «τεμπέλη» δημοσίου υπαλλήλου και αναφέρθηκε στην μάχη που δίνουν οι υγειονομικοί στα δημόσιο σύστημα υγείας. Επίσης ο κ. Κουτσούμπας είπε ότι ο πρωθυπουργός προκαλεί όταν «λέει ότι δήθεν “διαλύθηκε και το στερεότυπο του ανάλγητου ιδιωτικού τομέα”, μόνο και μόνο επειδή ορισμένοι έκαναν δωρεές στο Εθνικό Σύστημα Υγείας».

Σημείωσε ότι αυτές οι δωρεές είναι «σταγόνα στον ωκεανό των κερδών τους» και υπογράμμισε ότι ο μύθος που «κατέρρευσε πραγματικά μέσα στην πανδημία είναι αυτός της αρμονικής συνύπαρξης του δημόσιου με τον ιδιωτικό τομέα».

«Αυτή η “συνύπαρξη” απαξίωσε κι έκλεισε νοσοκομεία, κέντρα υγείας. Εκτόξευσε τις ιδιωτικές δαπάνες υγείας για τη λαϊκή οικογένεια. Δημιούργησε μεγαθήρια στην ιδιωτική υγεία. Κι αυτή τη “συνύπαρξη” υπηρετήσατε ΝΔ, ΚΙΝΑΛ και ο ΣΥΡΙΖΑ φυσικά» πρόσθεσε.

Ομολογία συνενοχής

Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ άσκησε κριτική και στον ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζοντας πως η πρόταση για πολιτικό μορατόριουμ αποτελεί ομολογία συνενοχής με την κυβερνητική πολιτική.

«Ο λαός δεν πρέπει να κάνει κανένα μορατόριουμ απέναντι στην κυβέρνηση όπως τον καλεί ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο ΣΥΡΙΖΑ καλά θα κάνει να μην μιλά εκ μέρους του λαού και του κινήματος που δίνει καθημερινά μάχη να βγει από αυτή την περιπέτεια. Καλά θα κάνει να μιλά μόνο για τα στελέχη του. Ο κ. Τσίπρας ας τους βάλει να υπογράψουν μορατόριουμ με την κυβέρνηση. Άλλωστε όσο ήταν στην κυβέρνηση είχε ξεχάσει το λαό και τώρα μιλά τα λόγια του αέρα όπως άλλωστε μας έχει συνηθίσει. Ο ΣΥΡΖΑ είναι σε μόνιμο μορατόριουμ με την κυβέρνηση. Απο το «θα λογαριαστούμε μετά» πέρασε σε δημιουργικές προτάσεις για υπουργούς κοινής αποδοχής. Αν αυτά δεν είναι αποδοχή τι είναι;» είπε χαρακτηριστικά ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

Αναφερόμενος στη σύμβαση για το Ελληνικό, υπογράμμισε ότι αυτός που κερδίζει από τις καπιταλιστικές επενδύσεις δεν είναι ο λαός, αλλά οι επιχειρηματικοί όμιλοι. Σημείωσε πως πρόκειται για μια ανάπτυξη με κριτήριο τα κέρδη των ομίλων, στερώντας από τον λαό της Αττικής έναν από τους τελευταίους μεγάλους ελεύθερους χώρους.