Ερωτικές επιστολές, φωτογραφίες, βιντεοκασέτες, σεξουαλικά βοηθήματα, περούκες, μάσκες, cd ακόμη και άδειες διαμονής αλλοδαπών βρέθηκαν στο σπίτι του Δημήτρη Λιγνάδη κατά τη διάρκεια έρευνα των αστυνομικών, οι οποίοι φαίνεται μάλιστα να σοκαρίστηκαν με όσα βρήκαν.

Τα πειστήρια που βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μετά τη δεύτερη έρευνα των Αρχών στην πολυκατοικία του Δημήτρη Λιγνάδη, το Σάββατο 6 Μαρτίου, αποκάλυψε η δημοσιογραφική έρευνα της «ΜΠΑΜ στο Ρεπορτάζ».

Από τις 17.30 το απόγευμα μέχρι και τις 23.00 το βράδυ αστυνομικοί της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής παρουσία του αντεισαγγελέα κ. Ιωάννη Παναγόπουλου, έκαναν φύλλο και φτερό το διαμέρισμα, την αποθήκη αλλά και τον κοινόχρηστο χώρο στο -2 της πολυκατοικίας.

Κατά τη διάρκεια της πρώτης έρευνας οι Αρχές δεν είχαν καταφέρει να εντοπίσουν σημαντικό μέρος του αρχείου και των προσωπικών αντικειμένων του προφυλακισμένου σκηνοθέτη.

Αλληλογραφούσε με παιδιά, φωτογραφιζόνταν αγκαλιά με μαθητές, είχε ακόμη και παράνομες άδειες

Όπως προκύπτει από την έκθεση κατάσχεσης εντύπων και πειστηρίων, που απέστειλε η Αστυνομία στην 19η τακτική ανακρίτρια, η οποία χειρίζεται την υπόθεση, κατά τη διάρκεια της πολύωρης, δεύτερης, αυτοψίας στην πολυκατοικία του ηθοποιού βρέθηκαν 52 πειστήρια. Μερικά από αυτά παρουσιάζουν εξαιρετικό ενδιαφέρον, καθώς αποκαλύπτουν αλληλογραφία του Λιγνάδη με παιδιά, τον απαθανατίζουν αγκαλιά με μαθητές του Αρσάκειου και αποκαλύπτουν ότι -για άγνωστους λόγους- ο σκηνοθέτης διατηρούσε στο προσωπικό του αρχείο, μεταξύ άλλων, άδειες παραμονής ανήλικων αλλοδαπών, δελτία ταυτότητας σπουδαστών της Σχολής Καλών Τεχνών!

Είναι ενδεικτικό ότι στην αποθήκη του Λιγνάδη η οποία, βρέθηκε το διαβατήριο αλλά και η άδεια παραμονής στη χώρα ενός 23χρονου σήμερα άνδρα από τις Σεϋχέλλες, του Τ.Μ., ο οποίος αποτελεί και τον βασικό μάρτυρα για τον βιασμό ο οποίος φέρεται να τελέστηκε σε ξενοδοχείο της Επιδαύρου τον Ιούλιο του 2015.

Το συγκεκριμένο πρόσωπο, το οποίο αναμένεται να καταθέσει στην ανακρίτρια εμφανίζεται να έχει γράψει και ιδιόχειρη αφιέρωση επάνω στο διαβατήριό του προς τον σκηνοθέτη, με την οποία του εκφράζει την… αγάπη του. Σημειώνεται ότι ο Τ.Μ. αποτελεί έναν από τους βασικούς μάρτυρες της υπόθεσης, καθώς φέρεται να ταξίδεψε τον Ιούλιο του 2015 μαζί με τον Λιγνάδη και τον Αιγύπτιο Σ.Σ. στην Επίδαυρο και να κατέλυσαν στο ξενοδοχείο «Seascape», εκεί όπου τα ξημερώματα της 26ης Ιουλίου ο ηθοποιός κατηγορείται ότι κακοποίησε σεξουαλικά το 17χρονο, τότε, Σ.Σ.

Δείτε το πειστήριο:

Οι φαντασιώσεις και η ανήλικη

Ένα από τα πρώτα πειστήρια-φωτογραφίες που βρέθηκαν και κατασχέθηκαν στο διαμέρισμα του κ. Λιγνάδη είναι η φωτογραφία-αφιέρωση της «Νίνας», μιας νεαρής ανήλικης κοπέλας, η οποία απαθανατίζεται σε κάμπινγκ φορώντας κοντό σορτσάκι και έχοντας το χέρι της ανάμεσα στα πόδια της. Η φωτογραφία φέρεται να έχει τραβηχτεί το 1990-‘91 και έχει την εξής αφιέρωση: «Μ’ αφού σ’ αρέσει μπορείς να την κρατήσεις, όσο για τις φαντασιώσεις… Κανείς δεν ξέρει!!!». Εκτός από τη συγκεκριμένη φωτογραφία της «Νίνας» στο αρχείο Λιγνάδη βρέθηκε και μια ακόμη από την αποφοίτηση από το σχολείο της νεαρής κοπέλας τον Ιούλιο του 1991!

Δίπλα σε αυτή τη φωτογραφία βρέθηκε μια ακόμα η οποία απαθανατίζει την επίσης νεαρή, στα όρια της ανηλικότητας, Κατερίνα, η οποία γράφει στα αγγλικά απευθυνόμενη στον σκηνοθέτη: «La Dimitris. Just for you…».

Η φωτογραφία με νεαρό αγόρι και το λευκό αρκουδάκι

Ιδιαίτερη εντύπωση στις αστυνομικές Αρχές προκάλεσαν, όμως, δύο ακόμη φωτογραφικά ντοκουμέντα τα οποία κατασχέθηκαν στο διαμέρισμα του Λιγνάδη. Πρόκειται για το υπ’ αριθμόν 4 πειστήριο το οποίο τον απαθανατίζει αγκαλιά με ένα νεαρό αγόρι που φοράει κουκούλα. Η φωτογραφία φέρεται να τραβήχτηκε στις 25-12-2007. Στο ίδιο άλμπουμ βρέθηκαν και δύο φωτογραφίες ενός ανήλικου κοριτσιού, το οποίο σε μια από αυτές εμφανίζεται να κρατάει ένα μεγάλο λευκό αρκουδάκι.

Ανάμεσα στα κατασχεθέντα πειστήρια βρέθηκε και μια φωτογραφία του Δημήτρη Λιγνάδη αγκαλιά με μια μαθήτρια του Αρσακείου. Το ενσταντανέ έχει τραβηχτεί το 1994 στο μπαρ «Καπάκι» της Επιδαύρου με τον 30χρονο τότε ηθοποιό να ποζάρει χαμογελώντας στον φακό.

Παιδικό γράμμα

Ιδιαίτερη και μάλλον αλγεινή εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι ανάμεσα στις δεκάδες ερωτικές επιστολές που βρέθηκαν, τελικά, στο διαμέρισμα υπάρχει και μια ενός ανήλικου αγοριού από την Αίγυπτο, το οποίο δεν διστάζει να εκφράσει την αγάπη του στον Λιγνάδη. Το συγκεκριμένο πειστήριο βρέθηκε δίπλα στα εισιτήρια που είχε εκδώσει ο ηθοποιός για να ταξιδέψει στην αφρικανική χώρα (μαζί με έναν σκηνοθέτη) το 2010. Ενδεχομένως το συγκεκριμένο «σουβενίρ» να αποτελεί ενθύμιο ταξιδιού του εκεί. Συντάκτης του ερωτικού γράμματος είναι ο Άχμεντ Ρ., ο οποίος αναφέρει ότι είναι ενθουσιασμένος από τη «σχέση»(!) (relationship) που ανέπτυξε με τον Λιγνάδη, ότι τον αγαπάει πάρα πολύ, ενώ υπογράφει ως «η αγάπη σου από την Αίγυπτο, Άχμεντ Ρ.», προσθέτοντας τα emails του.

Δείτε το ντοκουμέντο:

Εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζει, όμως, το γεγονός ότι ο Δημήτρης Λιγνάδης φαίνεται ότι αποθήκευε στο προσωπικό του αρχείο και δελτία ταυτότητας σπουδαστών της Σχολής Καλών Τεχνών. Ένα από αυτά ανήκει στον 36χρονο, σήμερα, Δ.Κ. από το Ρέθυμνο της Κρήτης. Ο εν λόγω νεαρός φέρεται να φοιτούσε την περίοδο 2004-2005 στη συγκεκριμένη Σχολή όντας 20 ετών. Άγνωστο για ποιο λόγο και με ποια αιτία το συγκεκριμένο πιστοποιητικό βρέθηκε στην κατοχή του Λιγνάδη και ακόμη πιο περίεργο το γεγονός ότι ο σκηνοθέτης το διατηρούσε μέχρι και σήμερα στην κατοχή του! Σημειώνεται ότι από το βιογραφικό του προφυλακισμένου, πλέον, ηθοποιού προκύπτει ότι εκείνη την περίοδο (2004-‘5) δίδασκε στην Σχολή Καλών Τεχνών στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου.

Σεξουαλικά αξεσουάρ και βιντεοκασέτες

Κατά τη διάρκεια της δεύτερης αυτοψίας των αστυνομικών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ως πειστήρια και τα ερωτικά βοηθήματα τα οποία χρησιμοποιούσε ο ηθοποιός κατά τη διάρκεια των σεξουαλικών συνευρέσεων που είχε. Συγκεκριμένα, κατασχέθηκαν δύο δερμάτινα αξεσουάρ τα οποία χρησιμοποιούνται στο σεξ, μια γυναικεία περούκα, ένας υπερμεγέθης δονητής (43 εκατοστών), καθώς και ειδικά λιπαντικά υγρά. Εκτός από αυτά κατασχέθηκαν δύο μάσκες, τρία CD, ενώ στο κοινόχρηστο υπόγειο της πολυκατοικίας βρέθηκαν και δύο βιντεοκασέτες.