Το άνοιγμα της πλατφόρμας για τα ραντεβού εμβολιασμού των ηλικιακών ομάδων 70-74 και 65-69 ανακοίνωσε ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης.

Όπως είπε, στις 26/3 θα ανοίξει η πλατφόρμα των ραντεβού για την ηλικιακή ομάδα 70-74 και λίγο αργότερα, δηλαδή στις αρχές Απριλίου η πλατφόρμα για την ηλικιακή ομάδα 65-69.

Παράλληλα, όπως εξήγησε από την Τετάρτη, 31/3, οι πολίτες θα μπορούν να κάνουν αίτηση στην πλατφόρμα emvolio.gov.gr ώστε να ενταχθούν -αν δεν είναι- στην ομάδα Α. Αυτό αφορά πολύ συγκεκριμένες περιπτώσεις.

Ενώ ο ίδιος διευκρίνισε πως η ένταξη των πολιτών στην ομάδα Α έγινε από την ΗΔΙΚΑ σε συνεργασία με την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, τηρώντας κάποια πολύ συγκεκριμένα και πολυπαραγοντικά κριτήρια.

Εμβολιασμός ατόμων με νοσήματα πολύ υψηλού κινδύνου

Αναφερόμενος στο πρόγραμμα των εμβολιασμών είπε πως «από την Παρασκευή έχει ανοίξει η πλατφόρμα για τα ραντεβού των ατόμων με υποκείμενα νοσήματα πολύ υψηλού κινδύνου, της ομάδας Α. Ως τώρα κλείστηκαν περισσότερα από 100.000 ραντεβού και σήμερα ξεκίνησε ο εμβολιασμός των μεταμοσχευμένων στα νοσοκομεία της χώρας.

Ο εμβολιασμός των ειδικών κατηγοριών αναμένεται να ολοκληρωθεί ως τις αρχές Απριλίου.

Η πορεία των εμβολιασμών στην Ελλάδα

Σχετικά με την πορεία των εμβολιασμών στη χώρα είπε πως σήμερα έχουν γίνει ως τώρα 29.000 εμβολιασμοί, ενώ από την πρώτη μέρα έχουν πραγματοποιηθεί 1.464.000 εμβολιασμοί.

Όπως εξήγησε, 993.000 πολίτες έκαναν τουλάχιστον την πρώτη δόση, με το ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης να αγγίζει το 9,74%.

Σημειώνεται πως 471.000 πολίτες έκαναν και τις δύο δόσεις.

Ακόμα, υπογράμμισε πως αύριο μέχρι το μεσημέρι αναμένεται να ξεπεράσουμε το 1.000.000 εμβολιασμένους πολίτες, τουλάχιστον με την πρώτη δόση.