Διχάζει τους ιατρούς το θέμα της επιστράτευσής τους προκειμένου να συμβάλουν στη μάχη κατά της πανδημίας. Ήδη το τελεσίγραφο Κικίλια έληξε την Παρασκευή και έως τώρα μόλις 61 γιατροί έχουν ανταποκριθεί στο κάλεσμα του υπουργείου Υγείας.

Με ανακοίνωσή του το απόγευμα ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος αφήνει αιχμές κατά του υπουργείου όσον αφορά στη συνδρομή του ιδιωτικού τομέα στο ΕΣΥ στη μάχη κατά του κορωνοϊού και το ενδεχόμενο επίταξης.

Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση του ΠΙΣ, οι ιδιώτες γιατροί «από την πρώτη στιγμή συνδράμουν με κάθε τρόπο στην αντιμετώπιση της πανδημίας» και πως «έχουν δηλώσει ότι και χωρίς
κανένα οικονομικό όφελος είναι έτοιμοι να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο ΕΣΥ εθελοντικά».

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος ζητά άμεση συνάντηση με τον πρωθυπουργό, ενώ παραθέτει τις δικές του προτάσεις για τη συνδρομή του ΕΣΥ στην πρωτοφανή αυτή υγειονομική κρίση.

Αργα το βράδυ της Κυριακής ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, με μία δική του – ξεχωριστή – ανακοίνωση, στην ουσία διαχωρίζει τη θέση του από τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο.

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση αναφέρει:

“Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών διευκρινίζει ότι το τελευταίο δελτίο τύπου που δημοσιοποιήθηκε από τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο, είναι απόφαση του ΔΣ του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, δεν έχει έγκριση της Ολομέλειας των προέδρων των Ιατρικών Συλλόγων και κατά συνέπεια του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών.