Η Ελλάδα καταδικάζει την πρόσφατη επίθεση, με μη επανδρωμένο αεροσκάφος, που έπληξε πετρελαϊκές εγκαταστάσεις στην πρωτεύουσα της Σαουδικής Αραβίας, Ριάντ, σημειώνει σε ανακοίνωσή του το Υπουργείο Εξωτερικών.

«Οι επιθέσεις αυτές θέτουν σε κίνδυνο τον άμαχο πληθυσμό, παραβιάζουν τους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου και πλήττουν την ασφάλεια και τη σταθερότητα σε μία ιδιαίτερα ευαίσθητη περιοχή», αναφέρει το ελληνικό ΥΠΕΞ.

Και προσθέτει: «Υπογραμμίζουμε εκ νέου ότι οι ενέργειες αυτές υπονομεύουν ουσιαστικά τις διεθνείς προσπάθειες για συνολική πολιτική επίλυση, προς όφελος ολόκληρου του λαού της Υεμένης, τις οποίες η Ελλάδα συνεχίζει να υποστηρίζει ανεπιφύλακτα».

Να σημειωθεί ότι την Παρασκευή 19 Μαρτίου σημειώθηκε επίθεση με μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones), η οποία προκάλεσε πυρκαγιά σε διυλιστήριο πετρελαίου στο Ριάντ, ενώ την ευθύνη ανέλαβαν οι αντάρτες Χούθι της Υεμένης, όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας, το οποίο δεν έκανε λόγο για θύματα.

Από την πλευρά τους, οι Χούθι ανακοίνωσαν ότι έθεσαν στο στόχαστρο τον πετρελαϊκό γίγαντα «Saudi Aramco» στην πρωτεύουσα, με έξι μη επανδρωμένα αεροσκάφη.

Η επίθεση δεν προκάλεσε διακοπή στον εφοδιασμό πετρελαίου ή των παραγώγων του, ανέφερε το σαουδαραβικό Υπουργείο Ενέργειας.