Την πρόκρισή της στα προημιτελικά του Champions League πανηγύρισε η Ρεάλ Μαδρίτης. Η ομάδα του Ζινεντίν Ζιντάν επικράτησε με 3-1 της Αταλάντα στον επαναληπτικό της φάσης των «16», έκανε το «δύο στα δύο» απέναντι στην ιταλική ομάδα (σ.σ είχε κερδίσει 1-0 στο πρώτο ματς) και πέρασε με επιβλητικό τρόπο στους «8» της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης.

Οι γηπεδούχοι σφράγισαν το εισιτήριό τους για την επόμενη φάση και πλέον περιμένουν να μάθουν τον επόμενο αντίπαλό τους. Η Αταλάντα από την άλλη ολοκλήρωσε την περιπέτειά της στη φετινή διοργάνωση και επικεντρώνεται πλέον στη Serie A.

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν καλύτερα στο παιχνίδι και στο 3ο λεπτό απείλησαν με τον Γκοζένς, αλλά ο Κουρτουά αντέδρασε σωστά και απέκρουσε την προβολή του Γερμανού μπακ. Η Ρεάλ Μαδρίτης ισορρόπησε το παιχνίδι και στο 27’ έφτασε κοντά στο γκολ με τον Βινίσιους. Ο άσος της Βασίλισσας σούταρε μέσα από την περιοχή, αλλά ο Τζιμσίτι έκανε εξαιρετικό τάκλιν και σταμάτησε τον αντίπαλό του.

Η πίεση της Ρεάλ απέδωσε καρπούς στο 34’, με τον Μπενζεμά να κάνει το 1-0. Ο Μόντριτς πήρε την μπάλα μετά το λάθος του Σπορτιέλτο, έδωσε στον Γάλλο και αυτός με πλασέ άνοιξε το σκορ. Στο 42’ η Αταλάντα έφτασε κοντά στην ισοφάριση, αλλά το σουτ του Μαλινόβσκι έφυγε δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Κουρτουά.

Ετσι το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με το σκορ στο 1-0. Στο 52’ οι Μαδριλένοι άγγιξαν το 2-0, αλλά το πλασέ του Βινίσιους έφυγε άουτ. Στο 58’ ο Τολόι ανέτρεψε τον Βινίσιους και μετά την εξέταση του VAR δόθηκε πέναλτι υπέρ της Ρεάλ. Ο Σέρχιο Ράμος το εκτέλεσε εύστοχα και έκανε το 2-0. Στο 67’ ο Κουρτουά απέκρουσε το σουτ του Σαπάτα, όπως επίσης και στο 76’. Στο 83’ όμως ο Βέλγος τερματοφύλακας δεν κατάφερε να βγάλει το φάουλ του Μουριέλ, με την Αταλάντα να μειώνει σε 2-1. Οι φιλοξενούμενοι ξαναμπήκαν στο παιχνίδι, αλλά μόνο δύο λεπτά, αφού στο 85’ η Ρεάλ έκανε το 3-1 με τον Ασένσιο. Ο Ισπανός με συρτό σουτ νίκησε τον Σπορτιέλο  και έβαλε ταφόπλακα στα όνειρα των Ιταλών. Στις καθυστερήσεις μάλιστα ο Ροντρίγκο έφτασε κοντά στο 4-1, αλλά ο Σπορτιέλο του είπε «όχι».

ΡΕΑΛ: Κουρτουά, Νάτσο, Βαράν, Σέρχιο Ράμος (64’Μιλιτάο), Μεντί, Βάσκεθ, Κρόος, Μόντριτς, Βαλβέρδε (83’Ασένσιο), Βινίσιους (69’Ροντρίγκο), Μπενζεμά.

ΑΤΑΛΑΝΤΑ: Σπορτιέλο, Τολόι, Μέλε, Γκόζενς (57’Ίλιτσιτς), Ρομέρο, Ντε Ρόουν, Ντζιμσίτι, Πεσίνα (84’Καλντάρ), Πάσαλιτς, Μαλινόβσκι, Μουριέλ (84’Μίραντσουκ).