Στο «κόκκινο» βρίσκεται το ΕΣΥ με τις ΜΕΘ να ασφυκτιούν και το ιατρικό προσωπικό να βρίσκεται τα όριά του.

Σήμερα, Τετάρτη, ομοσπονδίες, επαγγελματικές ενώσεις καθώς και εργατικές ομάδες προχωρούν σε παναττικό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα στις 18:00 διεκδικώντας την προστασία της υγείας.

«Στο lockdown που προσπαθούν να επιβάλλουν στη ζωή μας και στα δικαιώματά μας απαντάμε με lockdown στην πολιτική τους. Δε θα τους επιτρέψουμε να παίζουν με τη ζωή μας και την υγεία μας» τονίζει η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), που καλεί στις 6.30 στο Σύνταγμα.

Μαζί της καλούν στην κινητοποίηση η ΠΟΕΔΗΝ, η ΑΔΕΔΥ, καθώς και η Πρωτοβουλία Δικηγόρων και Νομικών, ενώ στο πλευρό των υγειονομικών στέκονται και εκπαιδευτικές ομοσπονδίες και ενώσεις και σύλλογοι εκπαιδευτικών.

Εργατικά Κέντρα, καθώς και πλήθος συνδικάτων από κάθε κλάδο καθώς και φοιτητικοί σύλλογοι, που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ καλούν στις 6 στα Προπύλαια.

Ενας χρόνος πανδημίας – Συνεχίζουμε τον αγώνα για την υγεία και τα δικαιώματά μας

Το ΔΣ του ΣΕΠΕ «Γ. ΣΕΦΕΡΗΣ», έχοντας ως αφορμή τα γεγονότα αστυνομικής βίας συμμετέχει στο Παναττικό Συλλαλητήριο που θα γίνει στα Προπύλαια.

Το Συλλαλητήριο διοργανώνουν σωματεία και ομοσπονδίες για την προστασία της υγείας και την επιβίωση, αφού όπως τονίζουν στην ανακοίνωση τους, χωρίς τη δράση των συνδικάτων και των φορέων του οργανωμένου λαϊκού κινήματος, η κατάσταση σήμερα θα ήταν πολύ χειρότερη.

«Συμπληρώθηκε ένας χρόνος από την έναρξη της πανδημίας στη χώρα μας και ο εργαζόμενος λαός καθημερινά παλεύει για την προστασία της υγείας και της ζωής του, μετρώντας πλήγματα σε ανθρώπινες ζωές, στην εργασία του, στο εισόδημα του» αναφέρουν στο κάλεσμα.

Οι εκπαιδευτικοί απαιτούν:

  • Επίταξη ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ, του ιδιωτικού τομέα της Υγείας, χωρίς αποζημίωση.
  • Μέτρα προστασίας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς, στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, στα σχολεία και τα πανεπιστήμια.
  • Οργανωμένος έλεγχος σε ΒΙΠΕ και μεγάλες βιομηχανικές μονάδες όπου απασχολούνται χιλιάδες εργαζόμενοι. Οργανωμένος έλεγχος στα σούπερ μάρκετ.
  • Στήριξη του εισοδήματος και των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Προστασία των ανέργων, ένταση του αγώνα ενάντια σε κυβέρνηση και επιχειρηματικούς ομίλους, που επιχειρούν να τσακίσουν μισθούς και συντάξεις, τα ασφαλιστικά, τα εργασιακά και δημοκρατικά δικαιώματα.
  • Καμία περιστολή των δημοκρατικών δικαιωμάτων των λαών με πρόσχημα τον κορονοϊό. Να μπει τέρμα στην αστυνομοκρατία και την κρατική καταστολή.