Ο Σεχ Νιας ήταν η τρίτη και τελευταία μεταγραφή του Παναθηναϊκού στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο. Ο 21χρονος Σενεγαλέζος θεωρήθηκε μία συμπληρωματική κίνηση, για να αυξήσει τις λύσεις στο «6» και στο κέντρο της άμυνας και δεν αντιμετωπίστηκε ως εν δυνάμει βασικός.

Τα φώτα έπεσαν πάνω στους Γιουνούς Σανκαρέ και Γενί Ενγκμπακοτό, οι οποίοι προορίζονταν για την ενδεκάδα. Εν τέλει, τα πράγματα εξελίχτηκαν αλλιώς, όπως πολλές φορές συμβαίνει στο ποδόσφαιρο.

Στη νίκη του Παναθηναϊκού επί του ΠΑΟΚ ο Σεχ Νιας ήταν ο κορυφαίος παίκτης του Λάζλο Μπόλονι, σε διάρκεια και σε ένταση. Συγχρόνως, ο Νιας έχει εδραιώσει τη θέση του στην ενδεκάδα αξιοποιώντας στο έπακρο την απουσία του Δημήτρη Κουρμπέλη.

Αφού συστήθηκε για τα καλά στον κόσμο του Τριφυλλιού, αρκετοί ρωτούν τι ισχύει με την περίπτωση του. Η Λιλ παραχώρησε τον Νιας με εξάμηνο δανεισμό στον Παναθηναϊκό, προκειμένου να πάρει χρόνο. Προηγουμένως, ο Νιας είχε μόνο μία συμμετοχή 71 λεπτών στο Europa League, ενώ στην Ελλάδα έχει ήδη παίξει σε 7 παιχνίδια σε 1,5 μήνα.

Ωστόσο, στη συμφωνία για τον δανεισμό δεν προβλέπεται οψιόν αγοράς. Η Λιλ υπολογίζει τον Σενεγαλέζο μεσοαμυντικό και δεν συζητά την πώληση του. Αλλά ακόμα και να είχε τοποθετηθεί buy out, είναι αμφίβολο εάν ο Παναθηναϊκός θα είχε τη δυνατότητα να τον αγοράσει.

Ο Νιας έχει συμβόλαιο με τη γαλλική ομάδα μέχρι τον Ιούνιο του 2023. Ο προπονητής, Κριστόφ Γκαλτιέ έχει θετική άποψη για τις ικανότητες του Νιας, αλλά τον έκρινε ανέτοιμο για να βοηθήσει φέτος. Για αυτό και δεν είχε αντίρρηση στον δανεισμό του Νιας.

Το καλύτερο που θα μπορούσε να πετύχει ο Πιέρ Ντρεοσί στην περίπτωση του Νιας, θα ήταν η επέκταση του δανεισμού του για άλλον ένα χρόνο. Ο γενικός διευθυντής της ΠΑΕ έχει τις διασυνδέσεις στη Λιλ για να τα καταφέρει, ενώ και ο Σενεγαλέζος είναι χαρούμενος στην Αθήνα, αφού παίζει και εξελίσσεται. Αλλά, το καλοκαίρι απέχει σε όλα τα επίπεδα…