Την άμεση επαναλειτουργία των δικαστηρίων προανήγγειλε ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας μιλώντας νωρίτερα στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής σημειώνοντας ότι μέχρι την Πέμπτη θα κατατεθεί η σχετική τροπολογία.

«Προτείνουμε το άνοιγμα»

«Ερχόμαστε να προτείνουμε άνοιγμα διαδικασιών, αλλά αυτό που έχει τη μεγαλύτερη αξία είναι η ανθρώπινη ζωή και η δημόσια υγεία. Να αντιληφθούμε ότι βρισκόμαστε κοντά στο τέλος της περιπέτειας» τόνισε ο κ. Τσιάρας.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης επεσήμανε επίσης ότι «οι επιδημιολόγοι δίνουν έναν οδικό χάρτη. Ερχόμαστε να προτείνουμε το άνοιγμα των δικαστηρίων αλλά αυτό που έχει τη μεγαλύτερη αξία είναι η ανθρώπινη ζωή και η δημόσια υγεία και εκεί στεκόμαστε».

Διαμαρτυρία των δικηγόρων

Ουσιαστικά η τοποθέτηση αυτή του υπουργού Δικαιοσύνης αποτέλεσε απάντηση στα όσα είπε ο πρόεδρος του ΔΣΑ Δημήτρης Βερβεσός ο οποίος εξέφρασε τη δυσαρέσκεια του δικηγορικού κλάδου και ζήτησε την επαναλειτουργία των δικαστηρίων με όλα τα υγειονομικά μέτρα προστασίας, καθώς όπως είπε ο κ. Βερβεσός «σε μια ευνομούμενη πολιτεία δεν μπορεί να λειτουργεί η εφορία και όχι το υποθηκοφυλακείο».

Ανέφερε ακόμη, πως δεν μπορεί να μην απονέμεται δικαιοσύνη και να μη δίνεται στους πολίτες δικαίωμα δικαστικής προστασίας ούτε καν προσωρινής, γιατί εκδίδονται μεν αποφάσεις, αλλά δεν εκτελούνται.