Την Κυριακή (14/03) η Γιουβέντους επικράτησε εκτός έδρας της Κάλιαρι με 3-1 με τον Κριστιάνο Ρονάλντο να πετυχαίνει χατ-τρικ μέσα σε 22 (!) λεπτά, ξεπερνώντας έτσι τα γκολ του Πέλε σε επίσημους αγώνες, σύμφωνα με το «Reuters».

Με δεδομένο ότι η FIFA δεν έχει κάποια επίσημη κατάταξη για το ποιος είναι πρώτος στη λίστα όλων των εποχών, το ρεκόρ του Ρονάλντο είναι κάτι το οποίο αμφισβητείται έντονα, ακόμα και από τον ίδιο τον Πελέ.

Αρκετά μέσα μαζικής ενημέρωσης, στο παρελθόν είχαν αναφέρει, ότι ο Κριστιάνο είχε σπάσει το ρεκόρ όταν έφτασε στα 760 γκολ, καθώς υποστηρίζουν ότι ξεπέρασε το ρεκόρ του επιθετικού Γιόζεφ Μπίτσαν.

Όμως η Τσέχικη ομοσπονδία έχει διαφορετική άποψη, καθώς τον Ιανουάριο ανέφερε ότι τα τέρματα που είχε σημειώσει στη καριέρα του ο Μπίτσαν ήταν 821, με την καριέρα του να εκτείνεται από το 1931 έως το 1955. Ωστόσο χθες, ο Πορτογάλος σούπερ σταρ, δεν έδωσε σημασία σε αυτά τα στοιχεία και στην άποψη των υπολοίπων και ισχυρίστηκε ότι είναι ο κορυφαίος σκόρερ στην ιστορία.

«Ο αιώνιος και ανεπιφύλακτος θαυμασμός μου για τον κύριο Εντσον Αράντες ντο Νασιμέντο (Πελέ), αυτός είναι ο σεβασμός που έχω για το ποδόσφαιρο στα μέσα του 20ού αιώνα, με οδήγησε να λάβω υπόψη το σύνολο των 767 γκολ, υποθέτοντας τα 9 γκολ του στο πρωτάθλημα του Σάο Πάολο, καθώς και το μοναδικό του γκολ για τη στρατιωτική ομάδα της Βραζιλίας, ως επίσημα γκολ », έγραψε  χαρακτηριστικά ο Ρονάλντο στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram.

O 80χρονος παλαίμαχος επιθετικός τον Σάντος μαζί με τον συμπατριώτη του Ρομάριο σημείωσαν πάνω από 1.000 τέρματα κατά τη διάρκεια της καριέρας τους, όμως κάποια απ’ αυτά ήταν σε ερασιτεχνικές ομάδες, ανεπίσημους και φιλικούς αγώνες.

Ωστόσο, ο Πελέ δεν δίστασε να συγχαρεί τον Ρονάλντο μέσω μιας δημοσίευσης στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram και κοινοποιώντας μια  κοινή τους φωτογραφία.

«Κριστιάνο, η ζωή είναι ένα μοναχικό ταξίδι. Σε θαυμάζω πολύ και αυτό δεν είναι μυστικό σε κανένα. Συγχαρητήρια που έσπασες το ρεκόρ μου σε επίσημους αγώνες. Αφήνω αυτή την φωτογραφία προς τιμήν σου, ως σύμβολο μίας φιλίας που υπάρχει εδώ και πολλά χρόνια», έγραψε χαρακτηριστικά ο Βραζιλιάνος θρύλος του ποδοσφαίρου.

View this post on Instagram

A post shared by Pelé (@pele)