Σχέδιο έκτακτης ανάγκης με επίταξη των ιδιωτικών κλινικών ζητάει ο ΣΥΡΙΖΑ ασκώντας κριτική στον Κυριάκο Μητσοτάκη που «απλά συζητά με τους επιτελείς του πως θα «συνεργαστεί περαιτέρω» με τους ιδιώτες».

Στον απόηχο της σημερινής σύσκεψης στο Μαξίμου για την πανδημία που είχε ο πρωθυπουργός με τους επιτελείς του και τη συμμετοχή του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια και του Σωτήρη Τσιόδρα, ο ΣΥΡΙΖΑ εγκαλεί την κυβέρνηση ότι αντί σχεδιασμού για την επίταξη κάνει μόνο «δωράκια» στους κλινικάρχες.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για την κατάσταση στο ΕΣΥ έχει ως εξής:

«Το ΕΣΥ έχει φτάσει στα όρια της κατάρρευσης, δεκάδες συμπολίτες μας χάνουν καθημερινά τη ζωή τους, εκατοντάδες βρίσκονται διασωληνωμένοι, αρκετοί από αυτούς εκτός ΜΕΘ και ο κ. Μητσοτάκης αντί να εφαρμόσει σχέδιο έκτακτης ανάγκης και να επιτάξει τις ιδιωτικές κλινικές, όπως συνεχώς του ζητάμε,  απλά συζητά με τους επιτελείς του πώς θα «συνεργαστεί περαιτέρω» με τους ιδιώτες.

»Δυστυχώς,  στο σχεδιασμό τους αντί επίταξης  προβλέπουν μόνο «δωράκια » στους κλινικάρχες, όπως τα διπλά νοσηλεία για τις ελάχιστες κλίνες που διαθέτουν και αποσπασμένους γιατρούς από τα Δημόσια νοσοκομεία.

»Ανίκανοι να προστατέψουν τους πολίτες και ικανοί μόνο για να προστατέψουν τα συμφέροντα των κλινικαρχών φίλων τους. Οι χειρισμοί τους έχουν πάψει να είναι μόνο επικίνδυνοι. Είναι εγκληματικοί».