Η Άρσεναλ πήρε το μεγάλο λονδρέζικο ντέρμπι απέναντι στην Τότεναμ με 2-1 κι ενώ είχε βρεθεί πίσω στο σκορ χάρη σε ένα απίθανο γκολ με ραμπόνα του Λαμέλα και πλέον πλησιάζει στις θέσεις που οδηγούν στην Ευρώπη.

Η ομάδα του Μικέλ Αρτέτα με φόρα από το Καραϊσκάκη έδειξε τα δόντια της και κυριάρχησε στη μεγαλύτερη διάρκεια του ματς, ενώ από την άλλη η Τότεναμ δεν ήταν σε καλή μέρα και φαίνεται να αποχαιρετά την τετράδα ενώ ο Μουρίνιο είδε και τον Σον να τραυματίζεται. Πλέον οι κανονιέρηδες στρέφουν και πάλι την προσοχή τους στον Ολυμπιακό και στη ρεβάνς του Emirates, με τους Λονδρέζους να πηγαίνουν με την ψυχολογία στα ύψη.

Όσον αφορά το ματς, στο 17ο λεπτό το σουτ του Σμθ Ρόου από τα 25 μέτρα, τράνταξε το δοκάρι της Τότεναμ ενώ στο 19’ ο Σον αποχώρησε τραυματίας από το γήπεδο. Στο 26’ ο Λακαζέτ δεν μπόρεσε εξ επαφής να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα ενώ στο 33’ ο Λαμέλα με απίθανη ραμπόνα από το ύψος του πέναλτι, έκανε το 0-1.

Στο 37’ η Άρσεναλ άγγιξε την ισοφάριση καθώς είχε δοκάρι με τον Λακαζέτ και στο 44’ ο Τίρνεϊ έβγαλε τη σέντρα από αριστερά και ο Όντεγκααρντ με γύρισμα από το πέναλτι έκανε το 1-1.

Στο 53’ ο Γιορίς μπλόκαρε με 2η προσπάθεια το σουτ του Λακαζέτ, ενώ στο 62’ ο Λακαζέτ κέρδισε πέναλτι από τον Σάντσες, το εκτέλεσε ο ίδιος κι έκανε το 2-1.

Μάλιστα στο 76’ η Τότεναμ έμεινε με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Λαμέλα, με 2η κίτρινη κάρτα. Στο 83’ η Τότεναμ σκόραρε με τον Κέιν αλλά το γκολ ακυρώθηκε για οφσάιντ.

ΑΡΣΕΝΑΛ: Λένο, Λουίζ, Τίρνεϊ, Γκάμπριελ, Σέντρικ, Παρτέι, Τζάκα, Όντεγκααρντ, Σακά (46’ Πεπέ), Σμιθ Ρόου (77’ Γουίλιαν), Λακαζέτ(89’ Ελνενί)

ΤΟΤΕΝΑΜ: Γιορίς, Σάντσες, Ντόχερτι, Αλντερβάιρελντ, Ρεγκιλόν, Εντομπελέ (62’ Άλι), Χόιμπιεργκ, Λούκας Μόουρα, Μπέιλ (58’ Σισοκό), Σον (19’ Λαμέλα), Κέιν