Ανατροπή του σκηνικού του καιρού θα έχουμε την Καθαρά Δευτέρα. Μπορεί σήμερα, Σάββατο, οι θερμοκρασίες να ήταν υψηλές σε μεγάλο μέρος της χώρας, αλλά την Καθαρά Δευτέρα θα έχουμε βροχές, καταιγίδες, μέχρι και χιονοπτώσεις.

Όπως τονίζει ο Σάκης Αρναούτογλου, το κυριότερο χαρακτηριστικό όμως είναι οι σφοδροί κατά διαστήματα άνεμοι οι οποίοι θα φτάσουν τα 8-9 και κατά τόπους τα 10 μποφόρ.

Με ανάρτησή του στο Facebook, σημειώνει ότι οι άνεμοι «θα ενισχυθούν σημαντικά κυρίως στα δυτικά κεντρικά και τα νότια, οπου και δεν αποκλείεται οι ριπές τους τοπικά να ξεπεράσουν και τα 9 μποφόρ προκαλώντας ίσως και προβλήματα!»

Στον χάρτη που «ανέβασε» απεικονίζονται «οι περιοχές που αναμένεται να επηρεαστούν περισσότερο αλλά και την αντιστοιχία των χρωμάτων με τα μποφόρ πάνω δεξιά. Στις περιοχές όπου το χρώμα παραμένει λευκό οι άνεμοι δεν φαίνεται ότι θα ξεπεράσουν τα 6 με 7 μποφόρ».

Φίλες και φίλοι όπως τονίστηκε και τις τελευταίες ημέρες μέσα από τα δελτία καιρού της ΕΡΤ3 μεγάλη προσοχή θέλει η…

Posted by Σάκης Αρναούτογλου Sakis Arnaoutoglou on Friday, 12 March 2021

Δείτε το δελτίο καιρού:

Η πρόβλεψη της ΕΜΥ για την Κυριακή

Σύμφωνα με την πρόβλεψη της ΕΜΥ, στα νότια προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στην Κρήτη, τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα, όπου μετά το μεσημέρι θα εκδηλωθούν
και μεμονωμένες καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές, με ασθενείς τοπικές βροχές από το απόγευμα κυρίως στα δυτικά, τη Θράκη και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Η ορατότητα τις πρωινές και τις βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη, κυρίως στα βόρεια. Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 και από το βράδυ στα πελάγη 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Η πρόβλεψη της ΕΜΥ για την Καθαρά Δευτέρα

Νεφώσεις με τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα δυτικά, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και από το μεσημέρι στη Μακεδονία και τη Θράκη. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας. Τα φαινόμενα από τις βραδινές ώρες στα δυτικά θα εξασθενήσουν.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 στρεφόμενοι γρήγορα σε βορειοδυτικούς και ενισχυόμενοι μετά το μεσημέρι στο Ιόνιο στα 7 με 8 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ στρεφόμενοι από το απόγευμα σταδιακά σε δυτικούς βορειοδυτικούς 6 με 7 και στο νότιο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση, κυρίως στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά.