Καταδρομική επίθεση με βόμβες μολότοφ πραγματοποίησαν άγνωστοι τις πρωινές ώρες του Σαββάτου στο κτίριο που στεγάζεται ο τηλεοπτικός σταθμός του Σκάι.

Σύμφωνα με την αστυνομία, η επίθεση σημειώθηκε σήμερα το Σάββατο, οι άγνωστοι δράστες πέταξαν πέντε μολότοφ κατά του κτιρίου και εξαφανίστηκαν.

Όπως μεταδίδει η ιστοσελίδα του skai.gr, «τρείς άγνωστοι στις 2:22 το πρωί του Σαββάτου (13/3), πλησίασαν το κτίριο του ΣΚΑΪ από την πλευρά του Κηφισού. Οι δράστες κινήθηκαν περιμετρικά του τείχους του κτιρίου και πέταξαν πέντε μολότοφ χωρίς να προκληθούν σοβαρές υλικές ζημιές.

Οι τρεις έπεσαν μέσα στον περίβολο και δύο έξω από τον φράχτη. Από τις μολότοφ προκλήθηκε μαύρισμα στην περίφραξη του κτιρίου. Οι φύλακες του σταθμού ειδοποίησαν την αστυνομία, όμως οι δράστες είχαν διαφύγει».

Πελώνη: Η επίθεση στον Σκάι είναι επίθεση κατά της ελευθερίας του λόγου

«Η επίθεση σε ένα μέσο ενημέρωσης είναι επίθεση κατά της ελευθερίας του λόγου, βασικού συστατικού στοιχείου της Δημοκρατίας. Η επίθεση στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, την οποία καταδικάζουμε, είναι επίθεση στις παραπάνω αρχές», δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη και πρόσθεσε: «Το μόνο που καταφέρουν οι εχθροί του πλουραλισμού και της Δημοκρατίας, είναι να θέτουν όλους τους δημοκρατικούς πολίτες απέναντί τους».

Κεραμέως: Καταδικάζουμε τη βία και την τρομοκρατία

«Καταδικαζουμε απερίφραστα την επίθεση στην ελευθερία λόγου, την απόπειρα φίμωσης των ΜΜΕ, τη βία και την τρομοκρατία σε κάθε της μορφή. Τέτοιες πρακτικές δεν έχουν καμία θέση στη δημοκρατία» τονίζει σε ανάρτησή της η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Πέτσας: Η βία δεν έχει θέση στη Δημοκρατία

«Κάθε προσπάθεια τρομοκράτησης που αποσκοπεί στη φίμωση της ελευθερίας του λόγου είναι καταδικαστέα» τονίζει ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας σε ανάρτησή του στο twitter και καλεί όλες τις πολιτικές δυνάμεις να καταδικάζουν στην πράξη και να απομονώνουν τέτοιες ενέργειες.

Συγκεκριμένα ο κ. Πέρσας γράφει:

«Η βία δεν έχει θέση στη Δημοκρατία. Κάθε προσπάθεια τρομοκράτησης που αποσκοπεί στη φίμωση της ελευθερίας του λόγου είναι καταδικαστέα. Όλες οι πολιτικές δυνάμεις οφείλουν στην πράξη -όχι στα λόγια- να καταδικάζουν & να απομονώνουν τέτοιες ενέργειες».

Δένδιας: Επίθεση στην ελευθεροτυπία

«Η απολύτως καταδικαστέα επίθεση στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι με μολότοφ’, είναι μία ακόμα επίθεση στην ελευθεροτυπία από τους εχθρούς της» έγραψε στο Twitter ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

Καταδικάζει η αντιπολίτευση

Την επίθεση στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι καταδίκασαν κόμματα της αντιπολίτευσης.

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει: «Καταδικάζουμε απερίφραστα την επίθεση στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ. Οι επιθέσεις σε οποιοδήποτε μέσο ενημέρωσης αποτελούν επιθέσεις στην ελευθεροτυπία».

«Καταδικάζουμε απερίφραστα την επίθεση στις εγκαταστάσεις του τηλεοπτικού σταθμού Σκάι» τονίζει σε ανάρτησή του στο twitter, ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής Παύλος Χρηστίδης και επισημαίνει: «Οι επιθέσεις που βάλλουν κατά της ελευθερίας του Τύπου βάλλουν κατά της Δημοκρατίας».

«Η επίθεση στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ είναι καταδικαστέα, στρέφεται κατά εργαζομένων και διευκολύνει εκείνους που τις τελευταίες ημέρες επιχειρούν να συνδέσουν τέτοιες ενέργειες με τη δίκαιη διαμαρτυρία του λαού και της νεολαίας» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ.