Με τον Βασίλη Σπανούλη να κάνει μια τρομερή εμφάνιση στην τέταρτη περίοδο ο Ολυμπιακός πραγματοποίησε μια απίστευτη ανατροπή απέναντι στη Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης και επικράτησε με σκορ 75-61 στο ΣΕΦ.

Ο αρχηγός των ερυθρόλευκων «σεληνιάστηκε» στο τέταρτο δεκάλεπτο και σκοράροντας συνολικά στο ματς 16 πόντους οδήγησε το σύνολο του Γιώργου Μπαρτζώκα στην μεγάλη ανατροπή από το -17 και χάρισε τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη στους Πειραιώτες.

Άξιοι συμπαραστάτες για τον «Kill Bill» ήταν οι Σακίλ ΜακΚίσικ (13π.), Σάσα Βεζένκοφ (13π.) και Γιαννούλης Λαρεντζάκης (5π., 4κλ.) που με την ενέργεια τους έδωσαν ώθηση ώστε να πάρει ο Σπανούλης το όπλο του και να καθαρίσει το ματς.

Για τους φιλοξενούμενους που ξεκίνησαν… καυτοί τον αγώνα από τα 6,75, κορυφαίος ήταν ο Κέβιν Πάνγκος που τελείωσε τον αγώνα με 20 πόντους και 7 ασίστ.

Η Ζενίτ ξεκίνησε με φόρα την αναμέτρηση και εκμεταλλευόμενη τα πολλά λάθη και την έλλειψη συγκέντρωσης του Ολυμπιακού μπόρεσε να χτίσει σιγά-σιγά μια καλή διαφορά. Μάλιστα, οι Ρώσοι ήταν τρομερά εύστοχοι πίσω από τη γραμμή του τριπόντου, έχοντας ως μεγάλους πρωταγωνιστές τους Πάνγκος, Πονίτκα και Κβοστόφ που πυροβολούσαν από παντού.

Από τα μέσα της δεύτερης περιόδου και μετά την είσοδο του Γιαννούλη Λαρεντζάκη, οι «ερυθρόλευκοι» έδειξαν… σημάδια ζωής και κατάφεραν να πλησιάσουν ακόμα και κάτω από τους δέκα πόντους, βρίσκοντας κάπως ένα ρυθμό. Τελικά οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με τον φωτεινό πίνακα να δείχνει 30-41 υπέρ των φιλοξενούμενων.

Με την επιστροφή από το ημίχρονο ο Ολυμπιακός παρουσίασε ένα εντελώς διαφορετικό πρόσωπο στο παιχνίδι. Με πρωταγωνιστές τους Σακίλ ΜακΚίσικ και Σάσα Βεζένκοφ που τράβηξαν «κουπί» επιθετικά και σε συνδυασμό με την καλή άμυνα, οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα κατάφεραν να ρίξουν πάρα πολύ τη διαφορά και να φτάσουν στο -2 (54-56).

Στο τελευταίο δεκάλεπτο ο Βασίλης Σπανούλης, αποφάσισε να πάρει πάνω του το ματς και με ένα από τα γνωστά του «One Man Show» βομβάρδιζε συνεχώς το καλάθι της ομάδας του Τσάβι Πασκουάλ η οποία δεν μπορούσε να αντιδράσει. Τρομερή άμυνα από όλους τους ερυθρόλευκους που «έπνιξαν» τους Ρώσους και κατάφεραν να κάνουν μια ακόμα επική ανατροπή θυμίζοντας την ομάδα των παλαιότερων ετών.

Δείτε το box score του αγώνα: