Όσα συνέβησαν απόψε στο Καραϊσκάκη είναι ικανά για να γραφτεί ένα βιβλίο. Συνέβησαν τα πάντα. Πριν την σέντρα και μέχρι το φινάλε. Μα αυτό που τελικά έκρινε την πορεία του αγώνα, διαμόρφωσε το αποτέλεσμα είναι η απαράδεκτη απόφαση του Γερμανού διαιτητή με την κάλυψη του VAR να μετρήσει το 1-2. Ένα γκολ, ορισμός του επιθετικού φάουλ. Δεν είναι δυνατόν να μετράει τέτοιο γκολ. Ο Γκάμπριελ, πριν πιάσει την κεφαλιά έχει πέσει όλος πάνω στον Εμβιλά και με τον αγκώνα στο πρόσωπο του τον «γκρεμίζει». Και αυτό το γκολ μέτρησε! Αυτά, μόνο στην… εξυγίανση του Γραμμένου.

Φαίνεται πως η ΟΥΕΦΑ θέλει την Άρσεναλ στα προημιτελικά. Δεν εξηγείται αλλιώς το γεγονός ότι μέτρησε αυτό το γκολ. Δεν μπορεί να μην δοθεί φάουλ. Ο Γερμανός διαιτητής που έπαιξε Άρσεναλ στο φουλ αλλά αυτό πες, πας στα κομμάτια να το καταλάβω γιατί είναι η Άρσεναλ. Κολοσσός. Αλλά αυτό το γκολ;

Σε ένα δεύτερο ημίχρονο όπου ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος, ισοφάρισε με τον κίλερ των Άγγλων, Ελ Αραμπί, έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 67΄για το 2-1 και εκεί που έλεγες πως τουλάχιστον θα μείνει το 1-1 και θα έχει ανοικτή την ρεβάνς στο Λονδίνο ήρθε αυτό το γκολ για να τα γκρεμίσει όλα. Και τον Εμβιλά και την ψυχολογία της ομάδας και τα όνειρα. Γιατί το τελικό 1-3 μόνο με θαύμα ανατρέπεται. Και η Άρσεναλ την έπαθε πέρσι και έμαθε. Το έδειξε και με την λύσσα που έπαιξε στο Καραισκάκη.

Σε ένα ματς που εκτός από τους διαιτητές ο Ολυμπιακός λύγισε από τα «αυτογκόλ» του. Αφού χρειάστηκαν αλχημείες με τον Μπα στο παρά πέντε κυριολεκτικά να μην μπορεί να παίξει λόγω της μέσης του και τον Ολυμπιακό, αν είναι δυνατόν, να χρειάζεται να παίξει με τον Εμβιλά στόπερ έχοντας 3 στόπερ τραυματίες!

Και ήρθε και έδεσε και η εικόνα του Ζοσέ Σα. Είναι να απορείς αν είναι αυτός ο Πορτογάλος που ξέρουμε. Αυτό το πράγμα πλέον που συμβαίνει δεν έχει απάντηση. Το πρώτο γκολ η αντίδραση είναι μη ποδοσφαιρική. Δεν έχω λόγια. Το τρίτο αργεί, ευθύνεται. Από 30 μέτρα σουτ ήταν. Είναι τελείως ντεφορμέ ο Σα, νομίζω ότι καλό θα του κάνει να κάτσει ένα διάστημα εκτός. Ας παίξει ο Τζολάκης στην ρεβάνς, ας ενεργοποιηθεί ο Κρίστινσον στα ελληνικά ματς. Σπουδαίος ο Σα, για όνομα του Θεού δεν θα τον «κρεμάσουμε» ούτε θα ξεχάσουμε, αλλά «κρεμάει» την ομάδα καιρό τώρα και πρέπει να τον προφυλάξει και ο Μαρτίνς. Σε τέτοιου επιπέδου αγώνες, δεν μπορείς να δέχεσαι τέτοια γκολ.

«Αυτογκόλ» και από τους Μασούρα και Ραντζέλοβιτς με τον πρώτο να κάνει την γκέλα της χρονιάς. Μια πάσα στον ξεμαρκάρισμο Ελ Αραμπί να σκοράρει σε κενή εστία ήταν. Την δική του ωραία προσπάθεια ο Γιώργος την πέταξε στα σκουπίδια με την μπάλα στην… Θύρα 9.

Ο Ραντζέλοβιττς πήγε να περάσει όλη την Άρσεναλ παρότι ο Ελ Αραμπί με μια πάσα έφευγε στον κενό χώρο. Τι να του πεις;

Κατά τα άλλα, ο Ολυμπιακός κόντρα σε όλα πάλεψε, άντεξε οσο μπορούσε στην πίεση του πρώτου ημιχρόνου, ήταν πολύ καλός στο δεύτερο με τον Φορτούνη να δίνει ώθηση και σε καμία περίπτωση δεν άξιζε αυτό το 1-3.

Για φινάλε, νομίζω ότι επιτέλους ο Μαρτίνς σε αυτό το Βαλμπουενά ή Φορτούνης που είναι όλη την σεζόν πρέπει πια να πάει στο Φορτούνης. Ο Ματιέ είναι ψυχάρα, είναι προσωπικότητα αλλά δεν είναι όπως ήταν πέρσι ή στο ξεκίνημα της σεζόν. Και ο Κώστας αξίζει να παίξει βασικός.