Ο Ολυμπιακός, μία εβδομάδα περίπου μετά τη νίκη επί του Ερυθρού Αστέρα, όπου έσπασε το αρνητικό σερί 7 ηττών στην Euroleague, υποδέχεται στο ΣΕΦ τη Ζενίτ με σκοπό να κάνει το 2/2 απέναντι στους Ρώσους, αλλά και να συνεχίσει με νικηφόρο αποτέλεσμα.

Οι Ερυθρόλευκοι θέλουν να πλασαριστούν όσο ψηλότερα γίνεται, παρά το γεγονός πως δεν έχουν ελπίδες για πρόκριση στην οκτάδα, και γι’ αυτόν το λόγο ψάχνουν νίκη για να αποδείξουν ότι το αρνητικό σερί έλαβε τέλος.

Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει μια ομάδα οργανωμένη, που κυνηγά ακόμη και την τετράδα και το πλεονέκτημα έδρας και καίγεται για νίκη.

Όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι, ο Γιώργος Μπαρτζώκας δε θα έχει στη διάθεσή του τους τραυματίες Παπανικολάου (σήμερα θα χειρουργηθεί) και Μάρτιν, ενώ αμφίβολος είναι ο Χαραλαμπόπουλος, λόγω ενοχλήσεων στο γόνατο.

Για τους φιλοξενούμενους, επιστρέφει εκτός απροόπτου ο Γκουντάιτις, ενώ αμφίβολος είναι ο Κέισι Ρίβερς.

Αξίζει να σημειωθεί πως πρόκειται για ομάδα που παίζει καλύτερα εκτός έδρας, καθώς οι 9 από τις 16 έως τώρα νίκες της είναι μακριά από την Πετρούπολη.

Ο Ολυμπιακός στη Ρωσία στον πρώτο γύρο είχε κάνει ένα πολύ μεγάλο διπλό με 75-68, που τότε τον είχε βάλει για τα καλά στη μάχη της οκτάδας, πριν βέβαια ακολουθήσει το αρνητικό ρεκόρ με τις 7 σερί ήττες.

Διαιτητές της αναμέτρησης θα είναι οι Ρόμπερτ Λοτερμόζερ (Γερμανία), Φερνάντο Ρότσα (Πορτογαλία) και Χιου Τεπερνιέ (Γαλλία).