Κανονικά συνεχίζεται ο εμβολιασμός με το εμβόλιο της AstraZeneca στην Ελλάδα, όπως ξεκαθάρισε η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Βάνα Παπαευαγγέλου.

Την ώρα που αρκετές χώρες έχουν διακόψει προσωρινά την χορήγηση του εμβολίου της AstraZeneca για τον κορωνοϊό έπειτα από αναφορές για εμφάνιση θρόμβων σε ορισμένα από τα άτομα που εμβολιάστηκαν –παρά το γεγονός ότι ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων ήταν άκρως καθησυχαστικός– η καθηγήτρια αναφέρθηκε εκτενώς στη θέση που έχει εκφράσει η αρμόδια επιτροπή ελέγχου του Οργανισμού, υπογραμμίζοντας ότι δεν υπάρχουν στοιχεία που να συνδέουν τα θρομβοεμβολικά περιστατικά με το εμβόλιο.

Τόνισε ότι αυτά τα περιστατικά δεν είναι σπάνια, αποκαλύπτοντας μάλιστα πως αντίστοιχο περιστατικό υπάρχει και στην Ελλάδα.

«Υπάρχει ένα περιστατικό με θρομβοεμβολικό επεισόδιο το οποίο ερευνάται από την ειδική επιτροπή και μέχρι στιγμής δεν υπάρχει η παραμικρή ένδειξη ότι υπάρχει αιτιολογική συσχέτιση με το εμβόλιο» ξεκαθάρισε, επισημαίνοντας πως στη χώρα έχουν γίνει περισσότερες από 170.000 δόσεις με το εν λόγω εμβόλιο.

Ο αριθμός των περιστατικών δεν υπερβαίνει τον αριθμό που αντιστοιχεί στη συνήθη νοσηρότητα, υποστήριξε η καθηγήτρια. Τόνισε πάντως πως υπάρχει μεγάλη επαγρύπνηση του ΕΟΦ για οποιαδήποτε παρενέργεια εμφανιστεί.

Δείτε την ενημέρωση