Την παρέμβαση του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκα, ζήτησε η Ένωση Εστιατορίων και Συναφών Αττικής (ΕΕΕΣΑ), προκειμένου να σταματήσουν, ο ΔΕΔΔΗΕ και οι εταιρείες παροχής ενέργειας, τις διακοπές ηλεκτροδότησης και τις απενεργοποιήσεις των μετρητών από τα καταστήματα εστίασης μέσα στην περίοδο της πανδημίας.

Όπως σημειώνεται σε επιστολή της ένωσης προς τον υπουργό, καθημερινά δέχεται από επιχειρηματίες εστίασης, πολλές καταγγελίες για διακοπή ηλεκτροδότησης των καταστημάτων τους μέσα στην περίοδο της πανδημίας.

Αναλυτικά η επιστολή αναφέρει:

«Οι στιγμές που ζούμε όλοι είναι πρωτόγνωρες! Οι καταγγελίες που λαμβάνει το Σωματείο μας καθημερινά από επιχειρηματίες εστίασης, για διακοπή ηλεκτροδότησης των καταστημάτων τους μέσα στην περίοδο της πανδημίας, είναι πολλές.

Η Ένωση Εστιατορίων και Συναφών Αττικής, σας καλεί όπως αναλάβετε πρωτοβουλία άμεσα για την ομαλή συνέχιση της ηλεκτροδότησης στα καταστήματα εστίασης εν μέσω πανδημίας, που παραμένουν κλειστά με κυβερνητική εντολή.

Αν και όταν ανοίξουν τα καταστήματά μας, οι συνθήκες εργασίας μας, τα περιοριστικά μέτρα που θα ισχύσουν, αλλά και η καταναλωτική δυνατότητα των πελατών μας, θα συνεχίσουν να επηρεάζουν αρνητικά την ήδη πολύ δύσκολη κατάσταση.

Όπως πολύ καλά γνωρίζετε, ο κλάδος της εστίασης είναι ο μοναδικός κλάδος ο οποίος πλήττεται σοβαρά, καταμετρώντας μέχρι στιγμής πολλές επαγγελματικές απώλειες, χρέη και έξαρση της ανεργίας.

Τα χρέη έχουν ήδη αρχίσει να συσσωρεύονται και μια απλή αναστολή πληρωμών δεν φαίνεται να είναι αρκετή για να βοηθήσει πραγματικά τις επιχειρήσεις να αντέξουν άλλη μία οικονομική κρίση. Οι άνθρωποι της εστίασης θυσιάζονται για την επιβίωσή τους.

Η Ένωση Εστιατορίων και Συναφών Αττικής σας παρακαλεί όπως εξετάσετε τις ακόλουθες προτάσεις για την στήριξη των επιχειρήσεων εστίασης:

– Να σταματήσει ο ΔΕΔΔΗΕ και όλες οι εταιρείες παροχής ενέργειας, τις διακοπές ηλεκτροδότησης και τις απενεργοποιήσεις των μετρητών από τα καταστήματα εστίασης μέσα στην περίοδο της πανδημίας.

– Ιδιαίτερους διακανονισμούς οφειλόμενων λογαριασμών μόνο για τα καταστήματα εστίασης, από όλες τις εταιρείες παροχής ενέργειας.

– Αφαίρεση των δημοτικών τελών από όλους τους λογαριασμούς και από όλες τις εταιρείες παροχής ενέργειας, για το χρονικό διάστημα που παραμένουν κλειστά τα καταστήματα εστίασης με κυβερνητική εντολή.

Η Ένωση Εστιατορίων και Συναφών Αττικής προσπαθώντας να σας μεταφέρει την αγανάκτηση του κλάδου μας, σας ενημερώνει πως οι προαναφερόμενες και καθόλα αναγκαίες ανακουφιστικές προτάσεις-λύσεις προς τις επιχειρήσεις εστίασης, θα βοηθήσουν ως προς την επιβίωσή τους, μέχρι να αποκατασταθεί η κανονικότητα».