Για εισβολή της αστυνομίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης κάνουν λόγο τα κόμματα της Αριστεράς και ζητούν την απελευθέρωση των συλληφθέντων και προσαχθέντων.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Νάσος Ηλιόπουλος δήλωσε ότι «στο ΑΠΘ η κυβέρνηση και αυταρχισμός ηττήθηκαν. Το σημερινό σόου σε μια κινητοποίηση που είχε ήδη ανακοινωθεί ότι τελειώνει σήμερα απλά δείχνει τον πανικό του σερίφη που παριστάνει τον υπουργό προστασίας του πολίτη».

Η κυβέρνηση απαντά με βία και καταστολή στο αίτημα των φοιτητών να ανοίξουν τα πανεπιστήμια, τονίζει το ΚΚΕ.

Σε ανακοίνωσή της η Οργάνωση Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ αναφέρει:

«Η κυβέρνηση συνεχίζει στον αυταρχικό της κατήφορο και στην ένταση της καταστολής. Σήμερα Πέμπτη 11/3/2021 προχώρησε στην εκκένωση της κατάληψης της Πρυτανείας του ΑΠΘ δημιουργώντας παράλληλα ένα κλίμα αστυνομοκρατίας στην πόλη της Θεσσαλονίκης με την παρουσία ισχυρών δυνάμεων, ελικοπτέρων που πετάνε πάνω από την πόλη ενώ δεν δίστασε ακόμα και να απαγορεύσει την είσοδο των δημοσιογράφων στο ΑΠΘ.

»Για άλλη μια φορά η κυβέρνηση απαντά στα προβλήματα με καταστολή. Μπροστά στο αίτημα των φοιτητών να ανοίξουν τα πανεπιστήμια που παραμένουν έναν χρόνο τώρα κλειστά, λαμβάνοντας όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας της υγείας, για να μπορέσουν οι φοιτητές να γίνουν ξανά φοιτητές, η κυβέρνηση απαντά με βία και καταστολή.

»Ενδεικτικό των στοχεύσεων της είναι ότι η επιχείρηση έγινε ενώ ήδη είχε ανακοινωθεί ότι η κατάληψη θα λήξει σήμερα το πρωί.

»Το κλίμα τρομοκρατίας δεν θα περάσει. Απέναντι στην αντιλαϊκή τους πολιτική θα βρίσκουν συνέχεια την αντίδραση του λαού και της νεολαίας.

»Τώρα να παρθούν όλα τα μέτρα για το ασφαλές άνοιγμα των πανεπιστημίων.

»Να αφεθούν ελεύθεροι όλοι οι προσαχθέντες.»

Για αστυνομική εισβολή στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης μιλάει και το ΜέΡΑ25.