Έως τις 18 Μαρτίου παρατείνεται η προθεσμία υποβολής της δήλωσης για την επιστρεπτέα προκαταβολή 6, ενώ δίνεται η δυνατότητα ένταξης επιχειρήσεων που δεν είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον.

Με τη σχετική υπουργική απόφαση, επέρχεται τροποποίηση της απόφασης για την επιστρεπτέα προκαταβολή 6.

Δίνεται η δυνατότητα υποβολής αίτησης για όσους δήλωσαν έως 24 Φεβρουαρίου 2021 στοιχεία εσόδων και δεν είχαν υποβάλει εκδήλωση ενδιαφέροντος.

Τι προβλέπει η απόφαση για την επιστρεπτέα προκαταβολή

Η απόφαση δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ και προβλέπει τα εξής:

– Προστίθεται εδάφιο, το οποίο αναφέρει ότι «Κατ’ εξαίρεση, δύνανται να υποβάλουν αίτηση σύμφωνα με το άρθρο 6, και οι επιχειρήσεις της παρ. 1 που δήλωσαν έως την 24η Φεβρουαρίου 2021 στοιχεία εσόδων στην ηλεκτρονική εφαρμογή “Τα Έσοδά μου”, που λειτουργεί για τους σκοπούς της Επιστρεπτέας Προκαταβολής, στην πλατφόρμα «myBusinessSupport» της ΑΑΔΕ, οι οποίες δεν έχουν υποβάλει έως την ως άνω ημερομηνία την εκδήλωση ενδιαφέροντος του προηγούμενου εδαφίου.».

– Η παράγραφος 2 του άρθρου 6 της υπό στοιχεία ΓΔΟΥ 232/1.3.2021 κοινής απόφασης των Υπουργών Οικονομικών και Ανάπτυξης και Επενδύσεων «Διαδικασία και προϋποθέσεις χορήγησης ενίσχυσης με τη μορφή επιστρεπτέας προκαταβολής σε επιχειρήσεις που επλήγησαν οικονομικά λόγω της εμφάνισης και διάδοσης της νόσου του κορωνοϊού COVID-19, κατά το μήνα Ιανουάριο 2021» (Β’ 804), αντικαθίσταται ως εξής:

«Οι επιχειρήσεις οι οποίες υπέβαλαν έως την έναρξη ισχύος της παρούσας απόφασης, αίτηση σύμφωνα με το άρθρο 6 της υπό στοιχεία ΓΔΟΥ 232/1.3.2021 κοινής απόφασης των Υπουργών Οικονομικών και Ανάπτυξης και Επενδύσεων (Β’ 804), η οποία απορρίφθηκε, εκ του λόγου ότι δεν είχαν υποβάλει τη σχετική εκδήλωση ενδιαφέροντος σύμφωνα με την υπό στοιχεία ΓΔΟΥ 154/10.2.2021 κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομικών και Ανάπτυξης και Επενδύσεων (Β’ 540), όπως ισχύει, δύνανται να υποβάλουν εκ νέου αίτηση, εφόσον έως την 24η Φεβρουαρίου 2021 δήλωσαν στοιχεία εσόδων στην ηλεκτρονική εφαρμογή «Τα Έσοδά μου», που λειτουργεί στην πλατφόρμα «myBusinessSupport» της ΑΑΔΕ. Η νέα αίτηση υποβάλλεται εντός της προθεσμίας της παρ. 2 του άρθρου 6 της υπό στοιχεία υπό στοιχεία ΓΔΟΥ 232/1.3.2021 κοινής υπουργικής απόφασης».